02 / 05 / 2024

Özçete Karo, makine yatırımı ile üretim kapasitesini artırdı!

Özçete Karo, makine yatırımı ile üretim kapasitesini artırdı!

İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu beton parke, bordür, dekoratif beton parke taşları gibi çevre düzenleme elemanları üreten Özçete Karo, ürün çeşitliliğini artırarak pazar payını artırmayı hedefliyor...



İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu beton parke, bordür, dekoratif beton parke taşları gibi çevre düzenleme elemanları üreten Özçete Karo, ürün çeşitliliğini artırarak pazar payını artırmayı hedefliyor. 2014 yılı itibarıyla yeni kurumsal kimliğiyle hizmetini vermeye başladıklarını söyleyen Özçete Karo firma ortağı Burhan Özçete, makine yatırımlarıyla üretim kapasitelerini toplam 1 milyon metrekareye çıkardıklarını büdirdi. Özellikle dekoratif beton parke taşlarında 20 farklı desen ile hizmet verdiklerini anlatan Özçete, "Karoda yılkk üretim kapasitemiz yaklaşık 500 bin metrekare, dekoratifbeton parke taşlarında ise yaklaşık 500 bin metrekare. 

Yıllık toplam 1 milyon metrekarelik üretim gerçekleştiriyoruz. Ayrıca farklı ürün çeşitleri de üretiyoruz. Tek tabakalı ve iki tabakalı Terrazo karo koleksiyonunun yanı sıra, tek tabakalı Terrazo eskitme karo koleksiyonuyla da hizmet sunuyoruz. 


Prekast ürünlerimiz arasında ise, iki tabakalı Terrazo tretuvar ve wasbeton karo koleksiyonu, çevre düzenleme elemanlarından dekoratif beton parke taşları yer alıyor" dedi. 

"Üretimin yüzde 55'ini ihraç ediyoruz" Karo ve dekoratif beton parke taşları üretiminde bölgenin önde gelen firmalarından olduklarını vurgulayan Burhan Özçete, kumlamalı, dekoratif beton parke taşlarında ve Wasbeton karo koleksiyonlarında, desen bakımından bölgede ilk sırada yer aldıklarını iddia etti. Özçete, "2014 yılında yeni bir yatırımla ürün yelpazemizi genişletmeyi planlıyoruz. Firma olarak bu yıl yaklaşık yüzde 15 büyümeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Yıllık karo üretimlerinin yaklaşık yüzde 55'ini ihraç ettiklerini ifade eden Özçete, en büyük pazarlarının ise Irak olduğunu dile getirdi. KKTC, Ürdün ve İngiltere başta olmak üzere farklı ülkelere de ürün gönderdiklerini anlatan Özçete, hedef pazarlarının arasında Tunus ve Libya bulunduğunu aktardı. 

Kumlama alamda yurt' geneline hizmet veriyor Bölgede otomasyon karoya geçen ilk firmalardan biri olduklarını vurgulayan Burhan Özçete, 2000'li yıllarda Alman ve İtalyan makineleri ile tek tabaka Terrazo karo üretimine başladıklarının bilgisini verdi. 


Alanında uzman bir ekiple en yeni teknolojileri kullanarak kaliteli üretim yapma A A çabasında olduklarının altını çizen Özçete, tam otomasyon çalışan tesislerinde müşteri gereksinimlerine göre üretim yaptıklarını bildirdi. 2010 yılında firmanın makine parkına eklediği İtalyan teknolojisi 'kumlama' makinesini bölgeye getirdiklerini kaydeden Özçete, kumlama teknolojisi sayesinde Türkiye'nin birçok yerinden talep aldıklarına dikkat çekti. Özçete, çok farklı desenlerde üretim yaptıklarını da dile getirdi. 



Dünya Özel Ek 





Geri Dön