18 / 05 / 2024

Gazze Şeridi tünelleri

Gazze Şeridi tünelleri

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki tünelleri işlevsiz hale getirmek beton duvarla kapatıyor. İsrail ordusu, makineleri ve çalışanları korumak için taşınabilir beton duvarları kullanıyor.

Gazze'de 37 günde 41 bin 30 konut tamamen yıkıldı!

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin  bölgedeki duruma ilişkin yazılı açıklamaya göre İsrail'in 37 gündür devam eden saldırılarında 41 bin 30 konut tamamen, 222 bin 120 konut ise kısmen yıkıldığı açıklandı. 

Araştırma ortaya koydu, yeni asgari ücret, daha şimdiden böyle eridi!

2023 asgari ücreti çalışanların eline geçmeden eridi. Türk-İş, aralık ayında açlık sınırının 8 bin 130 TL'ye, yoksulluk sınırının da 26 bin 483 TL'ye çıktığını açıkladı.

Beklenen proje hizmete girdi! 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi!

Troya ve Assos tünelleri bugün hizmete girdi. Bu tünel sayesinde 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi. İşte detaylar!

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında 2 bin konut yıkıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 1800 konut zarar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında toplamda onlarca bina yıkıma uğradı. Yaşanan son gelişmelere göre, 1.800 konut zarar gördü.

İsrail'in saldırılarıyla Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bina yıkıldı!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail, onlarca binanın yerle bir olduğu Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bir binayı daha yıktı.

Gazze'deki Enes bin Malik apartmanı İsrail saldırısı nedeniyle yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle devam eden saldırılarda Enes bin Malik apartmanı da yerle bir oldu...

İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde onlarca bina yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihinden itibaren devam eden saldırılarında onlarca çok katlı bina, konut, kurumsal tesis, okul, medya merkezi, emniyet ve hizmet merkezi yerle bir oldu...

Gazze'de ticari mahalleler ve dükkanlar büyük hasar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne günlerdir gerçekleştirdiği bombardıman sonucunda evler ve sokakların yanı sıra ticari mahaller ve dükkanlarda da büyük hasarlar oluştu.

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgal güçlerinin işlediği suçların devam ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Ofisten yapılan açıklamada ,"Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur" denildi.

1915 Çanakkale Köprüsü ulaşıma nefes aldıracak!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, köprünün bağlantı tünelleri için de çalışmalar aralıksız sürüyor. İşte Asya ve Avrupa yakası arasında ulaşıma nefes aldıracak projede son durum. 

Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona gelindi! 

Karadeniz'i  İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan  Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde son aşamaya gelindi. 

Gazze Şeridi tünelleri Haberi

Gazze Şeridi tünelleri

İsrail ordusunun Filistin direnişine ait tünelleri engellemeye yönelik faaliyetleri son dönemde hız kazandı.


Gazze Şeridi-İsrail sınırı boyunca İsrail ordusu, Filistinlilerin can damarı mesabesindeki tünelleri işlevsiz hale getirmek için uzunluğu 20 metreye varan ağır iş makineleri vasıtasıyla yer altına beton duvarlar örüyor. 


Makineleri ve çalışanları korumak için taşınabilir beton duvarları kullanan İsrail ordusu, çalışmaların görünmemesi için sınır boyunca topraktan setler oluşturuyor.


Filistin emniyetinden bir kaynak, tünellerin kapatılma çalışmalarının her gün yapıldığına dikkati çekerek, işlemlerin çoğunlukla El-Bureyc bölgesi ve Gazze’nin doğusunda yoğunlaştığına değindi. 


İsrail basınında yer alan bilgiye göre İsrail, tünelleri engellemek için 2016’da 65 kilometre uzunlukta ve maliyeti bir milyar dolara ulaşabileceği tahmin edilen betondan duvar inşa etmeye...