28 / 04 / 2024

İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde onlarca bina yıkıldı!

İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde onlarca bina yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihinden itibaren devam eden saldırılarında onlarca çok katlı bina, konut, kurumsal tesis, okul, medya merkezi, emniyet ve hizmet merkezi yerle bir oldu...



İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihinden itibaren devam eden saldırılarında onlarca bina yıkıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konutları ve sokakları bombalayarak yerle bir eden İsrail, bankalar gibi hedefleri de vuruyor.

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada İsrail tarafından yapılan saldırılarda toplamda 500 yerleşim biriminin tamamen yıkıldığı veya ağır şekilde hasar gördüğünü belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi tarafından yapılan açıklamada sivillerin 32 binanın yıkıldığı bildirildi. 

Gazze Şeridi'nde meydana gelen saldırılarda toplam zararın 70 milyon doları geçtiği belirtildi. Bölgede yıkılan binalarla emlak sektöründe de büyük zarar yaşandı. Gazze saldırılarında emlak sektöründe yaşanan zararın 25 milyon dolar olduğu bildirildi.

Gazze'de 60 hükümet merkezinde meydana gelen hasar da 10 milyon dolar şeklinde belirlendi.

İsrail in saldırılarında Gazze Şeridi nde onlarca bina yıkıldı!

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi  tarafından yapılan çıklamada, bazı sağlık kuruluşlarının zarar aldığı bildirildi.

Gazze'de hava saldırıları sonucu 200'den fazla konut yıkıldı!


Geri Dön