12 / 05 / 2024

Araştırma ortaya koydu, yeni asgari ücret, daha şimdiden böyle eridi!

Araştırma ortaya koydu, yeni asgari ücret, daha şimdiden böyle eridi!

2023 asgari ücreti çalışanların eline geçmeden eridi. Türk-İş, aralık ayında açlık sınırının 8 bin 130 TL'ye, yoksulluk sınırının da 26 bin 483 TL'ye çıktığını açıkladı.



Türk-İş tarafından açıklanan 2022 Aralık ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verileri, yeni asgari ücretin açlık sınırının sadece 376 TL üzerinde kaldığını ortaya koydu.

Araştırma ortaya koydu, yeni asgari ücret, daha şimdiden böyle eridi!

Açıklamadaki verileri göre, dört kişilik bir ailenin ‘açlık sınırı’ olarak adlandırılan sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı aralıkta 8 bin 130,56 liraya yükseldi.

Bunun dışında ‘yoksulluk sınırı’ tabir edilen gıda, giyim, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarındaki toplam tutar ise 26 bin 483,93 TL'ye çıktı.

Veriler, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti'nin ise aylık 10 bin 612,76 TL'ye ulaştığını ortaya koydu.

GÜNLÜK HARCAMA 136 TL’DEN 271 TL’YE ÇIKTI

Pahalılık ve zamların artık gündelik hayatın bir parçası haline geldiği ifade edilen açıklamada, “Günde 136 lira gıda harcama yapması gereken dört kişilik bir aile 12 ay sonra 271 TL yapmak durumunda kalmakta. Toplam geliri bu seviyede artmayan haneler ya harcamaları kısmak ya da zorunlu harcamalarını karşılamak için borçlanmak durumunda kalıyor” ifadeleri kullanıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön