04 / 05 / 2024

gazze şeridi yapay ada

gazze şeridi yapay ada

İsrail medyası, hükümetin Ulaştırma Bakanlığı'nın Gazze Şeridi açıklarında yapay bir ada inşa edilmesi planını gündeme getirme niyetinde olduğunu söyledi.

Gazze'de 37 günde 41 bin 30 konut tamamen yıkıldı!

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin  bölgedeki duruma ilişkin yazılı açıklamaya göre İsrail'in 37 gündür devam eden saldırılarında 41 bin 30 konut tamamen, 222 bin 120 konut ise kısmen yıkıldığı açıklandı. 

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında 2 bin konut yıkıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 1800 konut zarar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında toplamda onlarca bina yıkıma uğradı. Yaşanan son gelişmelere göre, 1.800 konut zarar gördü.

İsrail'in saldırılarıyla Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bina yıkıldı!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail, onlarca binanın yerle bir olduğu Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bir binayı daha yıktı.

Gazze'deki Enes bin Malik apartmanı İsrail saldırısı nedeniyle yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle devam eden saldırılarda Enes bin Malik apartmanı da yerle bir oldu...

İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde onlarca bina yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihinden itibaren devam eden saldırılarında onlarca çok katlı bina, konut, kurumsal tesis, okul, medya merkezi, emniyet ve hizmet merkezi yerle bir oldu...

Gazze'de ticari mahalleler ve dükkanlar büyük hasar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne günlerdir gerçekleştirdiği bombardıman sonucunda evler ve sokakların yanı sıra ticari mahaller ve dükkanlarda da büyük hasarlar oluştu.

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgal güçlerinin işlediği suçların devam ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Ofisten yapılan açıklamada ,"Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur" denildi.

Hamas'ta bin karantina odasının inşaatı tamamlandı!

Hamas, 500'ü Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, 500'ü de güneyinde bin karantina odasının yapımını tamamladı. Gazze'nin Refah kentinde inşası tamamlanan odalar, hükümet yetkililerine teslim edildi. 

Gazze'de inşaat sektöründe ekonomik kayıp görüldü!

Filistin'in Gazze Şeridi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve İsrail ablukasının inşaat sektöründe ekonomik kayba neden olduğu belirtildi.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, abluka işgal altında bulunan Gazze Şeridi'nde TİKA' tarafından inşa edilen "Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi"nin yakın zamanda açılışının yapılacağını açıkladı.

gazze şeridi yapay ada Haberi

gazze şeridi yapay ada

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Haaretz gazetesi, İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz'ın Gazze Şeridi açıklarında İsrail'in ve uluslararası toplumun kontrolünde olacak ve üzerinde liman ve alt yapı tesisleri bulunduracak yapay bir adanın inşa edilmesi planını Netanyahu'ya sunacağını yazdı.


Gazete, Katz'ın "İsrail bekleme lüksüne sahip değil. Gazze'deki durum bir takım kararlar almayı gerektiriyor. Ya insani bir krize ya yeni bir savaşa veya her ikisine birden gidiyoruz" dediğini ifade etti.


Haberde, Katz'ın adına "Ayrılık Adası" adını verdiği planını bir buçuk yıldır hükümetin gündemine getirmeye çalıştığı belirtildi.


Katz'ın planı sekiz kilometrekare genişliğinde yapay bir ada inşa edilmesini ve bu adanın bir köprüyle Gazze Şeridi'ne bağlanmasını öngörüyor.


Adanın Gazze Şeridi halkına dünyaya açılma imkânı sunacağı ve işgal rejimini sorumluluktan kurtaracağı...