28 / 04 / 2024

Gazze yeniden inşa

Gazze yeniden inşa

İsrail ile Filistin arasında yapılan ateşkes sonrasında Gazzeliler enkaza uyandı. 17 bin konut ve iş yerinin yıkıldığını gören Gazzeliler, şoke oldular.

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Gazze'nin yeniden inşa edilmesi 119 yıl sürer!

İsrail'in ambargoyu sürdürmesi halinde Gazze Şeridi'nin yeniden imarının en az 119 yıl süreceği belirtildi. İngiliz yardım kuruluşu Oxfam şu anki sürecin devam etmesi halinde Gazze Şeridi'nin yeni imar edilmesinin 119 yıl sürececeği uyarısında bulundu.

Bozdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeniden inşa edilecek!

Geçtiğimiz günlerde yıkılması kararlaştırılan Bozdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeniden inşa edilecek.

Ordu'da şehit evi yeniden inşa edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşayan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ailesinin evi yeniden inşa edildi!

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yeniden inşa edilecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın bir kısmı çöktü. Çökme yaşanan bir kilometrelik bölüm sökülerek yeniden inşa edilecek.

Peter Altmaier: Avrupa'daki üretim tesislerinin yeniden inşa edilmesi için destek vereceğiz!

Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, koronavirüs zorda bıraktığı ilaç şirketlerinin Avrupa'daki üretim tesislerini yeniden inşa etmeleri için onları desteklediklerini belirtti…

İş yeri sigortası sayesinde fabrikasını 1 ayda yeniden inşa etti! 

Meyso Tarım Fabrikası, 2019'un Mayıs ayında bir yangın sebebiyle kül oldu. Meyso Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Nayır, "Sigorta yaptırmasaydım ailemizin 15-20 yıllık emeği heba olacaktı. Sigorta sayesinde tesisimizi 1 ayda yeniden inşa ettirdik" dedi...

Antalya Termessos Antik Kenti'nin surları yeniden inşa ediliyor!

Antalya Termessos Antik Kenti'nin, Korkuteli  Antalya Karayolu nedeniyle 1950 yılında yıkılan surları, yeniden inşa edilecek...

İstanbul'da 283 okul yıkılıp yeniden inşa edildi!

İstanbul Valisi Yerlikaya, "İstanbul’da 1999'dan önce inşa edilen ve Deprem Güvenlik Analizleri'ne göre riskli bulunan 283 okulu yıkıp yeniden inşa ettik. Bu okulların 800'ünü güçlendirdik. 47 okulumuzun yapımı devam ediyor" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan süratle yeniden inşa mesajı: Gecikemeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ depremiyle ilgili, "Hasar tespitini yapıp süratle buralarda yeniden inşa çalışmaları başlatacağız. Yıkılması gerekenleri yıkmak zorundayız. Gecikemeyiz" diye konuştu...

Türk Kızılay Pakistan’daki azreti İbrahim Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Türk Kızılay tarafından, unutulmaya yüz tutan Hazreti İbrahim Camisi'nin yeniden inşa edilmek üzere temeli atıldı...

Hasankeyf'teki Süleyman Han Cami yeniden inşa edildi! 

Sular altında kalacak olan Hasankeyf'teki Süleyman Han Cami taşındığı yeni yerinde yeniden inşa edildi. 

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Tarihi Cafer Paşa Camisi yeniden inşa ediliyor!

Adana'da 1648'de yapılan, 1950'li yıllarda yol çalışması sebebiyle yıkılıp üzeri kapatılan tarihi Cafer Paşa Camisi, kazı sonrası ortaya çıkarılan temeli üzerine yeniden inşa ediliyor.

Süryaniler Mardin'de evlerini yeniden inşa ediyor! 

Yıllar önce köylerinden göç ederek Avrupa'ya yerleşen Süryaniler, köylerine geri dönüyor. 1970'li yıllarda pek çok Süryani ailenin yaşadığı Midyat’ın Bethkustan Köyü’ne geri dönen 15 Süryani aile eskiyen evlerini yeniden inşa ettiler.

Gazze yeniden inşa Haberi

Gazze yeniden inşa

İsrail’in Doğu Kudüs’te bulunan Şeyh Cerrah mahallesindeki Filistinlileri evlerinden çıkarma girişimi ve İsrail-Filistin çatışması 11 gün sonra cuma sabahı sona erdi.

CADDE YERLE BİR

Hürriyet'te yer alan habere göre; yaşanan çatışmanın ardından ilk kez sokağa çıkma fırsatı yakalayan Filistinliler ise Gazze'de yaşanan yıkımın ardından büyük şaşkına döndü. El Vahda Caddesi, en çok zarar alan yerler arasında bulunuyor. 

BİLANÇO EPEY AĞIR

Her ne kadar çatışmalar 2014 yılında 50 gün boyunca devam eden savaştan daha kısa sürse de hem insani hem de maddi bilançosu ağır oldu. Birleşmiş Milletler’e göre 17 bin konut ya da iş yerinin yıkımı gerçekleşti. 

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı...