02 / 05 / 2024

Gebze Adliye Sarayının inşaatında son durum

Gebze Adliye Sarayının inşaatında son durum

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi Cephanelik bölgesinde 70 bin metrekare alan üzerine inşaatı devam eden yeni Adliye Sarayı'nın yapımında sona gelindi. Adliye sarayının önümüzdeki aylarda açılması planlanıyor.

Aydın Adliye Sarayı için çalışmalar başladı!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın’a yapılması planlanan Adliye Sarayı ile ilgili konuştu. Savaş,“Adliye Sarayını 2019 yatırım programına aldırmak için Adalet Bakanlığımızla girişimleri hızlandırıyoruz” açıklamalarını kullandı.

Ankara Adliye Sarayı yıkılacak!

Ankara Adliye Sarayı için yıkım kararı çıktı. Önümüzdeki aylarda yıkılacak Adliye Sarayı'nın yerine yenisi inşa edilecek.

Çorlu Adliye Sarayı Mayıs 2018'de tamamlanacak!

Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel Tekirdağ'da devam edenyatırım projelerini ziyaret etti. Yüksel, 100 dönüm üzerinde inşa edilen Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin 18 ay içerisinde, Çorlu Adliye Sarayı'nın ise 2018 Mayıs'ta tamamlanacağını dile getirdi.

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap 2017 başvurusu!

TOKİ'nin Konya Sarayönü 1. Etap projesi stoklarında yer alan 4 adet konut kurasız olarak satışa sunulacak. Peki, TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap 2017 başvurusu ne zaman başlayacak?

Topkapı Sarayı'nın zemininde kayma olduğu iddiaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Topkapı Sarayı'nın zemininde kayma olduğu iddiası ve tarihi yapıların restorasyonuna ayrılan bütçe hakkında soru önergesi hazırladı..

Konya Sarayönü'ne şehir meydanı yapılacak!

Sarayönü Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.Toplantıda, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karatepe Mahallesi'ne yapılacak...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yüzölçümü 2 kat arttı!

Atatürk Orman Çiftliği’nin arazisinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kapladığı alan 2014 yılında 137 bin metrekareydi. Bu rakam 2016 yılında 309 bine ulaştı.

Niğde Adalet Sarayı'nın inşaatı 2017'de bitecek mi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Adalet Sarayı'nın yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorusunu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a iletti.

TOKİ Konya Sarayönü 883 konut ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Konya’nın Sarayönü İlçesi’nde inşa edilecek 883 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ'den Konya Sarayönü 3. Etap'a 883 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya İli Sarayönü İlçesi 3.Etap'a 883 yeni konut inşa edecek. TOKİ Konya Sarayönü 3. Etap ihalesi bugün yapılacak.

Konya Sarayönü'ne 6 milyonluk cadde!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Sarayönü’nde yaptığı prestij cadde düzenlemelerini tamamladı. 6 caddede gerçekleşen düzenlemelerde 25 bin ton asfalt kullanılırken 6 milyon lira harcandı.

Buckingham Sarayı'nın restorasyon bütçesi 369 milyon sterlin!

Buckingham Sarayı'nın 369 milyon sterlinlik bir bütçeyle 10 yıl boyunca restore edileceği açıklandı.

Konya Sarayönü atıksu arıtma tesisine kavuşuyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Sarayönü ilçesinde merkez, Ladik, Kurşunlu ve Ertuğrul mahallelerinden kaynaklanan atıksuları arıtmak amacıyla atıksu arıtma tesisi yapıyor.

Gebze Adliye Sarayının inşaatında son durum Haberi

Gebze Adliye Sarayının inşaatında son durum

18 Kasım 2013’de ihale edilen, 17 Şubat 2014’de  inşaat işlerine başlanan Gebze’nin yeni adliye sarayında  çalışmaların tamamlanarak önümüzdeki aylarda açılması bekleniyor.  Yeni Adliye Sarayı ile birlikte bugün kullanılan eski binanın ise ne şekilde kullanılacağı bilinmiyor. Bazı iddialara göre, Gebze Kaymakamlığı'nın eski adliye binasına tkaşınacağı ifade ediliyor.  Buna göre,  Kaymakamlığın eski binasının ise yıkılması ve meydan olması gündemde.  


DAHA ÖNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİK


Konuyu gazetemiz de geçtiğimiz süreçte gündeme getirmişti.  Buna göre,  Gebze Kaymakamlığının  eski adliye binasına değil yeni yapılan Adliye Sarayı'nın bulunduğu komplekse  taşınması daha uygun. Çünkü söz konusu bina da bu haliyle  Adliye için haylli büyük olduğu belirtiliyor.  Ayrıca  Gebze Adliyesi'nin bugün kullandığı binanın depremde hasar gördüğü ve bu nedenle daha fazla kullanılmaya müsait olmadığı ifade ediliyor.   Kaymakamlığın taşınmasıyla...