12 / 05 / 2024

Gebze Bina

Gebze Bina

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ndeki binalara 17 yılda 50 milyon dolar harcandığı halde inşaat bitmedi. Öyle ki bazılarının bahçesinde hâlâ inekler otluyor. Öte yandan tamamlanan Çevre Mühendisliği Bölüm Binası, Avrupa Gayrimenkul Ödülü’nü aldı.

Gebze'de icradan 1.4 milyon TL'ye işyeri, 2.2 milyon TL'ye bina!

T.C. Gebze 1. İcra Müdürlüğü, Kocaeli ili Gebze ilçesindeki işyerini 1 milyon 440 bin TL'den ve 5 katlı binayı 2 milyon 288 bin 950 TL'den satışa çıkardı. Satış, 28 Ağustos 2012 Salı günü gerçekleştirilecek

Gebze'de afetlerde hızlı müdahale için Kara Kutu hazır: Bina bilgileri, kadastro planları kurtarma için kullanılabilecek

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olası afetlere hazırlıklı olunması için hazırlanan "Kara Kutu" isimli veri depolama sistemi sayesinde vatandaşlar, belediye ve haberleşme hizmetlerinden 48 saat boyunca kesintisiz faydalanacak ve yıkım anında hızlı müdahale ve yönlendirme yapılabilecek. İşte detaylar...

Gebze'de tahliye edilen bina için karar bekleniyor!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde temelinde meydana gelen kayma nedeniyle tahliye edilen bina hakkında verilecek karar bekleniyor.

Gebze'de inşaat alanında toprak kaydı, 5 katlı bina boşaltıldı!

Son zamanlarda kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Gebze'de meydana gelen toprak kayması sebebiyle 5 katlı bina boşaltıldı...

Gebze'de ruhsatsız 573 bina yıkılacak!

Gebze Belediyesi tarafından ilçede yer alan ruhsatsız 573 binanın yıkılması için ihale düzenleniyor. 

Gebze Yavuz Selim Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm planı mecliste!

Gebze Yavuz Selim Mahallesi'nde 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören bina sayısı ve bölgeye yönelik bir kentsel dönüşüm planı olup olmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gebze'deki 497 bina yıkılacak!

Gebze Belediyesi kaçak yapılar için harekete geçti. Belediye, 497 yapıyı kapsayan ihaleye çıkıyor.

Gebze'de 9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kocaeli İli, Gebze İlçesi, Güzeller Mahallesi'nde yer alan Üç Katlı İdari Bina, Üç Katlı Betonarme Üretim Binası Ve Küçük Sanayi Alanı nitelikli ana taşınmaz 9 milyon TL'ye icradan satılıyor. 

Gebze 115. Topçu Alayı'na kent parkı yapılmalı!

Kocaeli 115. Topçu Alayı'nın TOKİ'ye devredilmesini eleştiren Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, yer, gök her tarafın dağ, taş ev ve bina olduğunu ifade etti.

Gebze'de icradan 8.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Gebze 2. İcra Dairesi, Kocaeli İli, Gebze İlçesi'nde üzerinde fabrika binası ve idari bina bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 8 milyon 677 bin TL olarak belirlendi.

Gebze Teknik Üniversitesi'ne yeni rektörlük binası!

Gebze Teknik Üniversitesi'nin 2014 yılında başlanan yeni rektörlük binası tamamlanarak hizmete açıldı. Yeni bina, modern bir mimariyle yapıldı. Bina toplam 2583 metrekare alana sahip.

Gebze Bilişim Vadisi'nde yıkım başladı!

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Gebze Teknik Üniversitesi'nin Muallimköy Kampusu içerisindeki inşaat halindeki bir bina 'Bilişim Vadisi Projesi' kapsamında yıkılmaya başlandı.

Gebze'de icradan 6.7 milyon TL'ye satılık bina!

Kocaeli Gebze'de bulunan 3 katlı bina, Gebze 1. İcra Dairesi tarafından 8 Haziran 2015 günü saat 10:00 ile 10:05 arası ihale ediliyor.

Kocaeli Darıca'da 2.7 milyon TL'ye satılık 4 bina!

Kocaeli İli, Darıca İlçesi 'nde bulunan 4 bina Gebze 1. İcra Dairesi tarafından 16 Mart 2015 günü 10:40 ile 11:00 arası ihale ediliyor.

Gebze Bina Haberi

Gebze Bina

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Muallimköy Kampüsü içerisinde yer alan Çevre Mühendisliği bölümü, 1994 yılında Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp tarafından tasarlandı. Bölümün iki binası inşa edilerek hizmete girerken, üç binasının inşaatına verilen bir kararla durduruldu. O günden beri kaderine terk edilen, aradan geçen zaman zarfında da Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlanan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Muallimköy Kampüsü içerisinde yer alan Çevre Mühendisliği Bölüm Binası’nın projesine Avrupa Gayrimenkul Ödülü verilmesi şaşırttı. Projenin mimarı Prof. Dr. Alp, yaşanan süreci VATAN’a anlattı.


Türkiye’nin en kıymetli arazisiydi


Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından ABD’deki dünyanın en yetkin teknik üniversitesi MIT’a karşı bir yükseköğrenim ve araştırma kurumu olarak düşünüldüğünü anlatan Prof. Alp, “Bunlardan iki tane yapıldı. Biri İzmir diğeri de Gebze. Bu...