18 / 05 / 2024

Gebze eski evler yenileniyor

Gebze eski evler yenileniyor

Gebze merkezde son yıllarda müteahhitle anlaşma yoluyla gerçekleşen doğal kentsel dönüşümle eski evlerin yerine yeni yapılar yükseliyor. Gebzeliler eski evlerin yerine yeni yapılar yaptırırken müteahhit firma seçiminde de seçici ve özenli davranıyorlar.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Ali Koç yönetimi Gebze'ye tesis yapabilir! 

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski başkan Aziz Yıldırım yönetimi döneminde aldığı Gebze’deki arazi SİT alanı olduğu için tesis yapamıyordu. Fakat Yıldırım’ın alt yapıyı taşımayı planladığı Gebze’deki araziyle ilgili bir gerçek ortaya çıktı...

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

Eyüp Ayar: En büyük imar rantı Gebze'de!

AK Parti Kocaeli eski Milletvekili ve son olarak Gebze Belediye Başkan aday adayı olan Eyüp Ayar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İmar değişiklikleri ile ilgili en büyük rant Gebze'de'' ifadelerini kullandı.

Halkalı-Gebze banliyö hattının yüzde 97'si tamamlandı!

Halkalı- Gebze arasında yapımına başlanan eski banliyö hatlarında 2013'ten beri devam eden yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 77 kilometrelik hattın yüzde 97'si tamamlandı.

Gebze-Halkalı demiryolu hattının yüzde 80'i tamamlandı!

Halkalı-Gebze arasında bulunan eski banliyö hatlarının yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Yaklaşık 77 kilometrelik hattın yapım çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. 

Batman’daki kerpiç evler yıkılıyor!

Batman’ın köylerinde bulunan 150-200 yıllık tarihi kerpiç konakları yıkılıyor. Yıkılan eskiş yapıların yerine beton evler inşa ediliyor.

Batman kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın Meydan ve Yeni mahalle semtlerindeki eski evler, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Torbalı'da eski evler yıkılıyor!

İzmir Torbalı'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Bu durum konut sektöründe de gözle görülür ve hissedilir artışa neden oluyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak!

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 71 Evler Mahallesi'ndeki şehir hastanesi inşaat alanında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Eskişehir Şehir Hastanesi'nın yıl sonunda hizmete gireceği paylaşıldı.

Samsun Mehmetpaşa'daki evler yıkılma tehlikesi altında!

Samsun Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki eski evler yağmura bile dayanamıyor. Mahallede yağan aşırı yağmur eski bir evin çökmesine neden oldu.

Harun Karacan, Eskişehir'deki Şehir Hastanesi inşaatını inceledi!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 71 Evler Mahallesi’nde devam eden Şehir Hastanesi inşaatını gezdi.

Gebze eski evler yenileniyor Haberi

Gebze eski evler yenileniyor

Gebze merkezde son yıllarda müteahhitle anlaşma yoluyla gerçekleşen doğal kentsel dönüşümle eski evlerin yerine yeni yapılar yükseliyor. Bu usulle Gebze merkezdeki 30-35yıllık evler bile artık tek tek yıkılarak yerine yeni yapılar yaptırılıyor. Hacı Halil Mahallesi, Eski Çarşı arasındaki Yazı caddesi üzerindeki küme evler, Güzeller mahallesindeki eski Menderes Evleri olarak adlandırılan Doğan caddesindeki iki yönlü sıralı eski evlerin, Mustafapaşa mahallesinde İbrahimağa caddesi üzerinde ve arkasındaki evlerin yerinde artık yeni yapılar yükselmeye başladı. 


Gebzeliler eski evlerin yerine yeni yapılar yaptırırken müteahhit firma seçiminde de sıkıntı yaşamamaları için seçici ve özenli davranıyorlar. 


Gebze...