03 / 05 / 2024

gebze fabrika yıkım

gebze fabrika yıkım

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde, Büyükşehir Yasası’ndan önce köy statüsünde olan Balçık Mahallesi’nde yeni düzenleme ile ’Ticari lojistik alan’ ilan edilen arazilerde faaliyet gösteren irili- ufaklı 90 fabrika atölye ve depo için yıkım kararı alındı.

Gebze Kirazpınar'da 26 evin yıkımı devam ediyor!

Gebze'de Kentsel Dönüşüm kapsamında Kirazpınar Mahallesi'nde 26 evin yıkımı devam ederken mahalle sakinleri tapularını göstererek yıkıma tepki gösterdi.

Bursa Tabakhaneler'deki eski fabrika yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’nin termal ve sağlık turizmine kazandırılması hedefiyle başlattığı kamulaştırmalar kapsamında Malcılar’a ait eski fabrika binalarının yıkımını başlattı.

Gebze Yavuzselim Ortaokulu'nda yıkım başladı!

Yavuzselim Mahellesi’nde bulunan Yavuzselim ortaokulunun dün yıkımına başlandı. Kısa bir süre içerisinde yıkımı tamamlanacak olan okulun yerine yeni bir ortaokul yapılacağı ifade edildi.

Gebze’de 90 fabrika, atölye ve depo için yıkım kararı!

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde, Büyükşehir Yasası’ndan önce köy statüsünde olan Balçık Mahallesi’nde yeni düzenleme ile ’Ticari lojistik alan’ ilan edilen arazilerde faaliyet gösteren irili- ufaklı 90 fabrika atölye ve depo için yıkım kararı alındı.

Zirai Donatım Fabrika Camii Lojmanı'ndaki yıkım tamamlandı!

Kent Park içerisindeki yeşil alan genişletme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan Vardar, “Zirai Donatım Fabrika Camii Lojmanındaki yıkım çalışmalarımız tamamlandı. Kent Park’taki yeşil alanlar genişlemiş olacak” dedi.

Cevizli Tekel Fabrikası'nda yıkım başladı!

İstanbul Şehir Üniversitesi'ne tahsis edilen tescilli fabrika yapılarının yer aldığı endüstri mirası Cevizli Tekel arazisinde tescilli tütün depolarının yıkımı başladı. Mimarlar Odası çağrı yapıyor: Proje derhal durdurulmalı

Adnan Köşker: Beylikbağı'nda yıkım olmayacak, tapular verilecek!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tapu tahsis belgeleriyle ilgili gazetemize yaptığı açıklama da, “Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Beylikbağı'nda yıkım olmayacak, Kentsel Dönüşüm olmayacak, vatandaşlar tapularına kavuşacak.”

Ata GYO Gebze Belediyesi için yıkım başvurusu gerçekleştirdi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gebze Belediyesi için 25 Şubat 2014 tarihinde yani dün yıkım başvurusu gerçekleştirdi.

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

gebze fabrika yıkım Haberi

gebze fabrika yıkım

Kendi tapulu arazilerinde olmasına rağmen işyerleri Kaçak görülen ve şu anda 1000’den fazla kişinin çalıştığı tesislerin sahipleri kendilerine tebligat bile yapılmadığını öne sürerken, yıllardan bu yana vergi mükellefi olduklarını, vergi ödediklerini, üretim yapıp, işçi çalıştırdıklarını vurgularken, "Belediye, yıllar önce buraya su verdi, yol yaptı elektrik getirildi. Şimdi kaçak diye yıkım kararı alınıyor" diyerek tepki gösterdi.


Gebze’de 300’e yakın benzer tesisin bulunduğu Pelitli Bölgesi’nde olduğu gibi Balçık Bölgesi’nde, daha önce tarım alanı görünen araziler üzerinde birçok fabrika ve atölye faaliyet gösteriyor. Pelitli Bölgesi’nde yeni imar uygulaması ile burasının imara açılması ardından 300 kadar fabrika ve atölye için yıkım kararı alınıp bazılarının yıktırılması ardından, bu kez Balçık Bölgesi’nin ’Ticari lojistik alan’ ilan edilmesi ile sahiplerinin arazileri üzerinde kurulan depo ve tesislerin yıktırılması...