29 / 04 / 2024

gecekondu tapuları

gecekondu tapuları

30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek. 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor.

1968 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı önlenemiyormuş!

1968 yılında Bakırköy'de, Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yapılan apartmanlar şehirde gecekondu salgınına mani olamamış. Gecekondulara ise tapu verilmesine çalışılıyormuş ve Belediye bu iş için iki ekip kurmuş.

Gecekonduya tapu nasıl alınır?

Gecekondu, imar ve yapı kurallarına aykırı olarak genellikle toprak sahibinin bilgisi olmadan kamusal ve özel kişilerin toprakları üzerinde yapılardır. Peki, gecekonduya tapu alınabilir mi? Gecekonduya tapu nasıl alınır?

Gecekondu tapu tahsis belgesi!

Gecekondu tapu tahsis belgesi alan kimselerin kendisinin veya eşinin oturduğu belediye ve mücavir alan sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya bir eve sahip bulunmaması gerekiyor...

Sarıyerliler gecekondu tapularını istiyor!

Bir grup Sarıyerli, Sarıyer Belediyesi'nin gecekondularının tapusunun verilmeyişine ilişkin İBB'ye açtığı davaya müdahil oldu.

Pendik'te gecekondu devri bitiyor!

Pendik'te 1994 yılı itibari ile 11 bin 72 olan gecekondu sayısı, son yıllardaki yoğun çalışmalar sonucu yarıya indi. Pendik Belediyesi, 7 adet parseli Milli Emlak'tan devralarak tapuları dağıtmaya başladı.

Pendik’te gecekondu sayısı yarıya indi!

Pendik’te 1994 yılı itibari ile 11 bin 72 olan gecekondu sayısı, son yıllardaki yoğun çalışmalar sonucu yarıya indi. Pendik Belediyesi, 7 adet parseli Milli Emlak'tan devralarak hak sahiplerine tapularını dağıtmaya başladı.

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı!

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şunları belirtti: '11 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda vatandaşlar imar hakkı olan tapularını almaya hak kazandı' dedi.

1970 yılında Ataşehir'de binden fazla gecekondu yıktırılmış!

1970 yılında Kayışdağı ile Karaman Çiftlik Yolu arasında kalan binlerce dönümlük arazi tapulu olduğu halde sahiplerinde habersiz gecekonduculara satılmış. Kurulan binden fazla gecekondu buldozerlerle yıkılmış.

Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı!

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: - "Herkes tapu muamelesini yapsın lütfen." dedi..

Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı tapularını dağıtacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 1/5000 ölçekli imar planı onaylanan Okmeydanı'nın tapularını bugün hak sahiplerine dağıtacak. Peki Okçular Vakfı'nda düzenlenecek törende kaç tapu dağıtılacak? Okmeydanı sakinleri tapularını nereden alacak?

1968 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı önlenemiyormuş!

1968 yılında Bakırköy'de, Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yapılan apartmanlar şehirde gecekondu salgınına mani olamamış. Gecekondulara ise tapu verilmesine çalışılıyormuş ve Belediye bu iş için iki ekip kurmuş.

1966 yılında gecekondu önleme mahallesi kurulacakmış!

1966 yılında İstanbul'da bin 280 dairelik bir gecekondu önleme mahallesinin temeli atılacakmış. İstanbul'un tarihi abideleri arasına yerleşmiş gecekondu halkına tahsis edilecek olan evler, 20 bin lirayı geçmeyecekmiş.

Eminevim Kütahya'da 87 aileye tapularını teslim etti!

Eminevim Kütahya'da tapuları teslim etti. Eminevim, Kütahya'da 87 aileye ev sevinci yaşattı. Grand Çınar Otel'de düzenlenen organizasyonda aileler tapularını teslim alırken, yapılan çekilişte çok sayıda kişi hediye kazandı.

Nihat Zeybekci: İzmir bu gecekondu görüntüsünü hak etmiyor!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "İzmir bu gecekondu görüntüsünü, altyapısızlığı, vizyonsuzluğu ve plansızlığı hak etmiyor. İzmir’in bir süslü gelin kız gibi güzellikleri olmasına rağmen maalesef bunu ortaya çıkaramıyor" dedi

TOKİ Çankırı Kurşunlu projesi tapularında son durum!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapımı nedeniyle Başbakanlıktan 297 milyon lira alacağı olduğu ortaya çıkan TOKİ, hak sahipleri tarafından borçları ödendiği halde Çankırı Kurşunlu'daki konutların tapularını hâlâ vermedi.

Türkiye Kamu-Sen Karataş Evleri'nin tapuları verildi!

Türkiye Kamu-Sen üyelerine ait S.S. Kamu Sen Yapı Koop tarafından Karataş'ta yapılan evlerin tapuları dün Türkiye Kamu Sen Adan İl Temsilciliği Toplantı salonunda dağıtıldı.

gecekondu tapuları Haberi

gecekondu tapuları

Kentsel dönüşüm projelerine dayanak oluşturan ve 2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor. Kanunla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları ise hayal oldu.


Dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından hayata geçirilen 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı daha sonraki hükümetler tarafından oy toplama aracına dönüştürüldü. Belediyeler kanunu kullanarak kaçak yapılaşmanın önünü açtı. Her yeni hükümetle gecekondulaşma arttı, şehirler varoşlaştı. 1984 yılında bu yana İstanbul'da gecekondulardan oluşan yeni semtler kuruldu. Gecekondu şehirleri kentsel dönüşümle ortadan kaldırmayı amaçlayan hükümet ise mevzuattı kaldırılıyor. Kanunun kaldırılması ise en çok 2B yasasından yararlanmayanları etkileyecek. Kaçak yapılarda yaşayanlar tapularını...