29 / 04 / 2024

1968 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı önlenemiyormuş!

1968 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı önlenemiyormuş!

1968 yılında Bakırköy'de, Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yapılan apartmanlar şehirde gecekondu salgınına mani olamamış. Gecekondulara ise tapu verilmesine çalışılıyormuş ve Belediye bu iş için iki ekip kurmuş.



1968 yılında İstanbul da gecekondu yapımı önlenemiyormuş!


İSTANBUL'DA GECEKONDU YAPIMI ÖNLENEMİYOR


Bakırköy Osmaniye civarında >>Gecekondu Önleme Bölgesi>>nde yapılan apartmanlar şehirde gecekondu salgınına mani olamamaktadır. Gecekondular devamlı olarak yayılmakta ve şehrin en merkezi yerlerinde yeni yeni gecekondular türemektedir. Resimde, Salıpazarı antrepoları karşısındaki yamaçta tahta parçaları, boş tenekeler ve katranlı kağıtlarla yapılan gecekondular görülmektedir. Ve ana caddeden pek fark edilmeyen bu kulübelerin sayısı her gün biraz daha artmaktadır.


  GECEKONDULARA TAPU VERİLMESİNE ÇALIŞILIYOR


  Zeytinburnu ve Şişli - Mecidiyeköy civarındaki gecekondulara tapu verilebilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Belediye bu işle ilgilenecek iki ekip kurmuştur. Ekiplerden biri Şişli - Mecidiyeköy bölgesinde İkinci Taşocağı, Fulya Bayırı, Dikilitaş semtlerindeki gecekonduların, diğeri ise Zeytinburnu bölgesindekilerin durumlarını tespite çalışmaktadır. Hazırlanan kadastro durumları işlenmekte ve sahipleri tespit olunmaktadır.


Milliyet Gazetesi 13 Nisan 1968



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön