06 / 05 / 2024

1981 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı yok denecek kadar azalmış!

1981 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı yok denecek kadar azalmış!

1981 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı yok denecek kadar azalmış. Günde ortalama 25 - 30 gecekondunun yapıldığı İstanbul'da, 12 Eylül sonrası yapılan gecekondu sayısı bir günde yapılanların sayısını geçmemiş.



İstanbul Belediyesi kendi kendine yetme yolunda 


İSTANBUL'DA GECEKONDU YAPIMI YOK DENECEK KADAR AZALDI


  Günde ortalama 25-30 gecekondunun mantar gibi bittiği İstanbul'da altı aydır yapılanlar 12 Eylül öncesinde bir günde yapılanların sayısını geçmedi. Hazine arazisine yapılan 40-50 dolayındaki gecekondunun da yıkılması için gerekli işlemler hızla yürütülüyor.

  Özellikle, cadde ve meydanların seyyar satıcılardan temizlenmesinde önemli bir mesafe alınırken, sahil yağmasına yol açan kaçak çayhane ve lokantaların da tamamı yıkıldı.

  Yeni yönetim, kendi kendine yeten bir belediye yapma yolunda çalışmalara girişti. Büyük ölçüde azaltılan işçi alımı yeni yönetim zamanında tamamen durduruldu. Bu arada, suç işlediği ve çalışmadığı tespit edilen çok sayıda personel de işten çıkarıldı.


     GELİRLER YÜZDE 25 ORANINDA ARTTIRILDI


  Personel ücretlerini ödemek için her ay hükümetten yardım almak zorunda olan İstanbul Belediyesi'nin, bu durumdan kurtulması için sürdürülen çalışmalarda da önemli gelişmeler sağlandı ve gelirler yüzde 25 oranında arttırıldı.


Tercüman Gazetesi 4 Nisan 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön