28 / 04 / 2024

1982 yılında İstanbul'da 115 bin gecekondu varmış!

1982 yılında İstanbul'da 115 bin gecekondu varmış!

1982 yılında İstanbul'da 115 bin gecekondunun bulunduğu tespit edilmiş. Vilayette yapılan toplantı sonrası alınan karar ile 2 Haziran 1981 yılında sonra yapılan tüm gecekondular Belediye tarafından yıktırılacakmış.



1982 yılında İstanbul da 115 bin gecekondu varmış!


2 Haziran 1981 tarihinden sonra yapılan bütün gecekondular yıktırılacak


İstanbul'da 115 bin gecekondu var


  VİLAYETTE yapılan il koordinasyon toplantısında gecekondu sorunu ile kum depolarının kaldırılması işi ön planda yer aldı. Belediye yetkilisi yapılan incelemelere göre İstanbul'un çeşitli semtlerinde 115 bin gecekondunun bulunduğunu tespit ettiklerini bildirdi.

  2 Haziran 1981 tarihinden sonra yapılan tüm gecekonduların yıktırılması ile ilgili kararın belediyece peyderpey yerine getirilmesi, yeniden gecekondu yapılmasına izin verilmediği şube müdürlerinin bu konuda denetlemelerde bulunduğu bildirildi. Ruhsatsız gecekondu yıkımına aralıksız devam edileceği belirtildi. 

  Bu arada gecekondu niteliğini taşımayan dört beş katlı yapıların durumlarının da imar yasasına göre inceleneceği özellikle geçen haziran ayından sonra yapılanların derhal yıkımına geçileceği, ilave kat yapılmamasına izin verilmeyeceği açıklandı.

  Kum depolarının kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların tamamlandığı, 98 kum deposunun nakledildiğini ve geri kalan 5 deponun da önümüzdeki günlerde kaldırılarak kum deposu sorununun tamamen halledileceği açıklandı. 

 Eminönü, Karaköy ile diğer bazı yerlerde 12 üst geçit yapılacağı da bildirildi.


Hürriyet Gazetesi 7 Nisan 1982



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön