27 / 04 / 2024

1981 yılında Boğaziçi SİT Planı askıda kalmış!

1981 yılında Boğaziçi SİT Planı askıda kalmış!

1981 yılında İstanbul Nazım Plan Bürosu ile Anıtlar Yüksek Kurulu'nun hazırladığı plan Ankara'da yapılan toplantıda karara bağlanamadığı için askıda kalmış. Bakanlık, İstanbul Belediyesi'nin de görüşünün alınmasına karar vermiş.




1981 yılında Boğaziçi SİT Planı askıda kalmış!


Nazım Plan Bürosu ile Anıtlar Kurulu'nun hazırladığı plan Ankara'da yapılan toplantıda karara bağlanamadı


Boğaziçi SİT Planı askıda kaldı


  Vali Nevzat Ayaz, SİT Planı, konusunda belediyenin de görüşünün alınacağını söyledi.


  NAZIM Plan Bürosu ile Anıtlar Kurulu'nun hazırladığı Boğaziçi SİT Planı, Ankara'da yapılan toplantıdan sonra karara bağlanamadığı için askıda kaldı. Durumu yeniden görüşen Nazım Plan Bürosu ve Anıtlar Kurulu kadar bu işte kendini yetkili gören belediyenin de görüşünün yeniden alınması için bakanlıkça karara varıldı.


  Bu konuda bilgisine başvurduğumuz, İstanbul Valisi Nevzat Ayaz, yeni SİT Planı'na göre bir çözüm getirmek ve belediyenin de bu işte önemli ilgisini dikkate alınarak yeniden gözden geçirileceğini bildirdi. Vali Ayaz, yeni hazırlıklar hakkında şu açıklamada bulundu:


  ''Boğaziçi SİT Planı'nın son yapılan değişmesi üzerinde görüşmek üzere Ankara'da yapılan toplantıların istenilen sonuca varmaması üzerine yeniden ele alındı. İstanbul'da Boğaziçi Planı'nı görüşmek, günün koşullarına uygun bir çözüm getirmek yeni bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Bu toplantıya Yüksek Anıtlar Kurulu, Nazım Plan ve aynı önemli yetkililer arasında bulunan belediyenin de katılmasıyla hazırlanması uygun görüldü. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni kurulacak heyet çalışmalarına başlayacak, belediyeninde görüşü alınarak plan düzenlenecek, Yeni planda Boğaziçi güzelliğini korumanın yanında yapılacak inşaatında bu bölgenin tarihi güzelliğini olduğu kadar silüetini muhafaza edecek nitelikte olması ve taş yığını halinden kurtarılması şüphesiz ki, tüm İstanbulluların arzuladığı bir konudur. Hazırlanacak plan görüşüldükten sonra bakanlığın onayına sunulacak''


Hürriyet Gazetesi 27 Kasım 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön