28 / 04 / 2024

1970 yılında Boğaziçi Köprüsü için 60 kilometre yol açılacakmış!

1970 yılında Boğaziçi Köprüsü için 60 kilometre yol açılacakmış!

1970 yılında Boğaziçi Köprüsü için toplam 60 kilometre yol inşa edilecekmiş. Yalnız çevre yolunun uzunluğu 22 kilometre olacakmış ve yol boyunca 13 köprülü kavşak inşa edilecekmiş.



1970 yılında Boğaziçi Köprüsü için 60 kilometre yol açılacakmış!


Asma Köprü için 60 km. yol açılıyor


Çevre yolu boyunca 13 köprülü kavşak da yapılacak. Çevre yolunun boyu 22 kilometre olacak...


CAHİT ÜZEN


  İSTANBUL Boğaz Köprüsü ve çevre yolu yapılırken, ikinci derecedeki yollar ve köprülü kavşaklarla birlikte toplam olarak 60 kilometre yol inşa edilecektir. Yalnız çevre yolunun uzunluğu 22 kilometre olacaktır.

  

  Halıcıoğlu Okmeydanı arasında kamulaştırılan yerlerin kıymet takdirlerinin nisanda yapılacağı bildirilmektedir. Çevre yolunun aydınlatma ve trafik sinyalizasyonu ile yol boyunca yapılacak acil ihtiyaç telefonlarının tesis projeleri de bir ay içinde ihale edilecektir. 


1970 yılında Boğaziçi Köprüsü için 60 kilometre yol açılacakmış!


  Çevre yolunda her kilometrede bir acil ihtiyaç telefonu (sayıları 40-50 olacak) ile dört ya da beş tane acil ihtiyaç istasyonu bulunacaktır. Herhangi bir kaza ve bozulma olduğu takdirde, araç sahipleri en yakındaki telefonu kaldırdıkları an numara çevirmeden acil ihtiyaç istasyonu ile karşı karşıya geleceklerdir. Bu istasyonlarda çekme araçları ve ambulanslar hazır bekleyecektir. Böylece gerekli yardımın en kısa zamanda yapılması sağlanacaktır.

  Çevre yolu boyunca 13 köprülü kavşak inşa edilecektir. Bunların yerleri şu şekilde tespit edilmiştir:


  1- Topkapı, 2- Vatan Caddesi (yapılacak Bayrampaşa Stadı yanı), 3- Edirnekapı, 4- Ayvansaray, 5- Halıcıoğlu, 6- Okmeydanı, 7- Hürriyeti Ebediye, 8- Mecidiyeköy, Ali Samiyen Stadı önünde yol üstündeki 1 kilometrelik köprünün iki başı, 9- Yıldız, Balmumcu Kışlası yanı (ihale edildi), 11- Beylerbeyi (inşa ediliyor), 12- Altunizade (inşa ediliyor), 13-  Ankara  asfaltı Otosan fabrikası yanı (inşa ediliyor).


  Çevre yoluna bağlantılı olarak yapılacak ikinci derecedeki yolların genişliği genellikle 10 metre olacak, üçer metrelik trotuarları bulunacaktır.


Milliyet Gazetesi 9 Mart 1970



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön