05 / 05 / 2024

Gecekondulara dönüşüm affı geliyor

Gecekondulara dönüşüm affı geliyor

Çevre Bakanlığı, 1 Kasım 2015’ten önce inşa edilen kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlamaya izin verecek bir yasa tasarısı hazırlıyor. Tek şart 10 yıl içinde kentsel dönüşüme katılma taahhüdü.

Attila Sezgin: Kentsel dönüşümü imar affı olarak görmemek ön şarttır!

Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin, “Kentsel dönüşümü, imar affı olarak görmemek, konut ve ofis stoğuna yönelik müdahale gibi dar bir perspektife indirgememek başarılı bir dönüşüm için ön şarttır” dedi.

Bursa Gürsu'da gecekondulara dönüşüm şartlı abonelik!

Bursa Gürsu Belediyesi, "Kentsel dönüşüme girmek şartı ile abonesi olamayan" kaçak mülkler için su, elektrik, doğalgaz alabilmeleri amacı ile başvuruları başlattı.

Dönüşüm affından nasıl yararlanılabilir?

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Yılmaz bugünkü yazısında, ''Dönüşüm affından nasıl yararlanılır?'' konusunu ele aldı. İşte Yılmaz'ın o yazısı...

Rıdvan Akgün dönüşüm affı yasa taslağını değerlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlamaya izin verecek bir yasa tasarısı hazırlıyor. Rıdvan Akgün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dönüşüm affı hakkındaki yasa taslağını değerlendirdi.

Gecekondulara dönüşüm affı geliyor!

Çevre Bakanlığı, 1 Kasım 2015’ten önce inşa edilen kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlamaya izin verecek bir yasa tasarısı hazırlıyor. Tek şart 10 yıl içinde kentsel dönüşüme katılma taahhüdü.

Kentsel dönüşüm mağdurları İmar Affı Yasası'nın kaldırılmasını istemiyor!

İzmir'de kentsel dönüşüm mağduru tapusuz ev sahipleri imar affı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvururken, başvuru öncesinde yapılan açıklamada Mayıs ayının sonunda yürürlükten kalkacak olan 2981 sayılı İmar Affı Yasasının kaldırılmaması istendi.

Dönüşüm mağdurları İmar Affı'nın uzatılmasını istedi!

İzmir'deki kentsel dönüşüm mağdurları, Mayıs ayının sonunda yürürlükten kalkacak olan 2981 sayılı İmar Affı Yasası'nın 5 yıl daha uzatılmasını istedi.

Karabağlar'daki kentsel dönüşüm mağdurları Ankara'da!

Ankara yolunu tuttu Karabağlar kentsel dönüşüm alanında tapusu bulunmayan binlerce vatandaşın mağduriyeti İmar Affı Yasası'nın kaldırılmasıyla daha da arttı. Yasanın ertelenmesi için Ankara'ya gidildi.

Ankara Birlik mahallesinde kentsel dönüşüm gerginliği!

Kentsel dönüşüm gerekçesiyle boşaltıldıktan sonra atıl kalan Çankaya Birlik Mahallesi’ndeki gecekondulara kağıt toplayıcıları yerleşti. Mahallenin çöplüğe döndüğünden, gasp, taciz ve hırsızlık olayların arttığından şikayet ediliyor.

TOKİ Diyarbakır'da kentsel dönüşüm yapıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır Surları 'nı gecekondulardan kurtarmak için başlatılan kentsel dönüşüm projesi sürüyor

Yüreğir'de 6 bölgede kentsel dönüşüm başladı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 6 bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini belirterek iki pilot bölgede dönüşüm çalışmalarına başladıklarını ve iki bölgede dönüşüm çalışmalarına başladıklarını ifade etti...  

Ankara'da Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ihaleye çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mamakta, Yeni 'Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı Kuzey Etabı 1. Kısım içerisinde kalan 5 parselde kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale düzenlediğini açıkladı

Murat Binark: Kentsel dönüşüm çok önemli!

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark: "Kentsel dönüşüm çok önemli. Şehrin merkezinde herkesin oturmak isteyeceği bölgeleri tamamen yeniden oluşturacak modern bir çevreye kavuşmak gerekiyor" dedi  

Gecekondulara dönüşüm affı geliyor Haberi

Gecekondulara dönüşüm affı geliyor

Hükümet, kaçak yapılara, kentsel dönüşüme girme koşuluyla elektrik, su ve doğalgaz bağlama izni vermeye hazırlanıyor. Yapı sahipleri elektrik, su ve doğalgaz bağlatabilmek için kentsel dönüşümü kabul ettiklerine dair taahhütname verecekler. Kentsel dönüşüm için ise 10 yıla kadar süre tanınacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bu düzenlemenin “izinsiz yapılara müsaade ediliyor” şeklinde algılanmaması gerektiğini söyledi. Önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kabine üyelerine bir sunum yaptı. Yasal altyapısı hazırlanan düzenlemeye göre, 1 Kasım 2015’ten önce inşa edilmiş kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlanacak. Bunun karşılığında mal sahipleri, “Kentsel dönüşüme rıza gösteriyorum” anlamına gelecek bir taahhütname verecek. Kaçak yapıya kentsel dönüşüm için 10 yıla kadar süre tanınacak. Yürürlükteki mevzuata göre,...