29 / 04 / 2024

Gediz Nehri arazide taşkın önlemi

Gediz Nehri arazide taşkın önlemi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Gediz nehrinde başlattığı ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gediz Nehri'nde 400 bin dekar arazide taşkın önlemi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Gediz nehrinde başlattığı ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gediz Nehri sorunu mecliste!

Gediz Nehri sorunu meclise taşındı. Gediz Nehri'nin kirlenmesinin sebeplerinin araştırılarak Gediz Nehri'nin kirlilikten kurtarılması amacıyla 21 milletvekili Meclis araştırması açılmasını talep etti..

Batman Batı Raman'daki 290 dönümlük arazide mesire alanları inşa edilecek!

İl Özel İdaresi, DİKA desteğiyle Batı Raman’da 290 dönümlük arazide mesire alanları inşa edecek. 1 Milyon 980 Bin TL’ye mal olacak proje, 2017’nin Ocak ayında tamamlanacak.

Gediz Havzası çamur sorunundan kurtulacak!

Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için İzmir’de proje açılış çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, havzaya sınırı bulunan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine yönelik çalışmalar gündeme geldi.

Gediz Elektrik’ten Karabağlar'a dönüşüm tehdidi!

Karabağlar’da kentsel dönüşüm kararına karşı çıkan vatandaşlara, Gediz Elektrik’ten yeni abonelik sözleşmesi ve elektrik kesme uyarısı geldi. Mahalleliler, dönüşüm için tehdit edildiklerini iddia etti

TOKİ Kütahya Gediz 4. etap Konutları kurası çekildi!

TOKİ Kütahya Gediz 4. etap Konutları kurası çekildi. Toplamda 353 adet konut Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Gediz Belediyesi ortaklığınca inşa edilerek sahiplerini buldu.

Asi Nehri'nin yan duvarındaki oyuk risk yaratıyor!

Palladium Alışveriş Merkezi'nin hemen olduğu noktada, Asi Nehri'nin yan duvarında geçen sene yaşanan, ancak her hangi bir müdahale yapılmayan 'kırılma' ne kadarlık bir risk yaratıyor bilinmez ama, vatandaş bu görüntüden tedirgin!

Antalya Alara Nehri’ne yapılacak HES için bilirkişi atandı!

Alara Nehri’nde HES için verilen ’ÇED Olumlu’ raporunun iptali için açılan davada bilirkişi, tarım ve sulamanın olumsuz etkileneceğini belirtti

100 Yataklı Gediz Devlet Hastanesi'nin yüzde 85'i tamam!

Gediz ilçesine gelen Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 100 yataklı Gediz Devlet Hastanesi inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Avni Kula, “100 yataklı Gediz Devlet Hastanesi yapımında sona yaklaşıldı. " dedi.

Ardahan Kura Nehri Köprüsü restore edilecek!

Ardahan kentinin sembollerinden biri olan Kura Nehri üzerindeki yaklaşık 110 yıllık çelik köprü, restore ettirilerek, yaya ulaşımının yanı sıra insanların sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği bir alana dönüştürülecek.

Gediz Nehri'nin temizlik çalışmalarıyla ilgili yol haritası belirlendi!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ‘Gediz Havzası Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programı Değerlendirme Çalıştayı’na katıldı. Belediyenin çevresel yatırımlarını ve Gediz Nehri’nin temizlenmesi yönündeki hassasiyetini anlattı.

Erdoğan Bektaş'tan Gediz Nehri çözümü!

Gediz Havzasındaki kirlilik hakkında konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Kirlilik Türkiye’de Gediz tek değil, başka havzalar da var, ama biz Gediz’den sorumluyuz. Biz geldiğimiz günden bu tarafa bir yol haritası koyduk önümüze..." dedi.

Gediz Cadde İş Merkezi inşaatı devam ediyor!

Gediz Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde iki adet ekonomik ömrünü tamamlamış binanın yıkılması ile kazanılan alanda Cadde İş Merkezi yapımı devam ediyor.

Gediz Nehri arazide taşkın önlemi Haberi

Gediz Nehri arazide taşkın önlemi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Gediz nehrinde başlattığı ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. DSİ tarafından geçen yıl ağustos ayında başlayan makineli ıslah çalışmasında bugün itibariyle işin yüzde 88'lik bölümü tamamlandı. 16 bin 650 metre boyunda nehrin iki tarafında toplam 4 milyon 300 bin metreküp olarak planlanan kazı çalışmasında geriye 3 bin 700 metrelik bir alan kaldı. 26 iş makinesi ve 54 personelle yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 5 milyon 903 bin metreküp kazı gerçekleştirildi. Kısa zamanda tamamlanacak olan ıslah çalışması sonucunda Gediz Nehri'nin İzmir kıyısında bulunan 400 bin dekar zirai arazi, olası taşkın zararlarından korunmuş olacak.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ıslah çalışmalarına azami gayret gösterdiklerini belirterek, "Hem insanımızı hem...