25 / 07 / 2024

Gediz Üniversitesi laboratuvar

Gediz Üniversitesi laboratuvar

Gediz Üniversitesi, bazıları alanında ilk olan 22 laboratuvar kurdu, yurtiçi ve yurtdışından genç araştırmacıları İzmir'de buluşturdu. İki yılda, bazıları TÜBİTAK destekli olan 33 proje geliştirildi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki inşaat laboratuvarı binasının temeli atıldı!

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kandilli Kampüsü'nde yapılacak 'İnşaat Laboratuvarı Binası'nın temel atımı dün gerçekleştirildi. İnşaatın 2021 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Kandilli'ye yapı laboratuvarı kurulacak!

İBB ile Boğaziçi Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Kandilli Rasathanesi kampüsüne yapı laboratuvarı kurulacak.

Kandilli Rasathanesi yapı laboratuvarı Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa ediliyor!

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapılacak olan yapı laboratuvarının Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa edileceğini açıkladı. 

İstanbul'da kentsel riskler için Yapı Laboratuvar Binası kuruluyor!

İBB ile iş birliği protokolü imzalayan Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapı laboratuvarı inşa edecek. Yapılacak laboratuvarda, kentleşme senaryoları göz önünde tutularak İstanbul’da gelecekte meydana çıkacak kentsel riskler değerlendirilecek.

Kandilli Rasathanesi'ne yapı laboratuvarı kurulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği protokolü imzalayan Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsüne, yapı laboratuvarı inşa edecek.

Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü dijital çağa geçti!

Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nün dijital çağa geçiş kapsamında hayata geçirdiği Sanal Deneyim Tasarım Laboratuvarı'nın tanıtımı yapıldı.

Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü dijital çağa geçiyor!

Arel Üniversitesi'nin İç Mimarlık Bölümü Sanal Deneyim Tasarım Laboratuvarı'nda, yeni proje deneyimleri ve günümüz teknolojileri tanıtılacak...

Bursa Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ne modern laboratuarlar!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde yapımı tamamlanan Bilgisayar Laboratuvarı ile Yapı Malzeme Laboratuvarı düzenlenen tören ile birlikte açıldı. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi BİLTAM açıldı!

TOKİ tarafından inşası yürütülen Türkiye'nin örnek üniversite yerleşkelerinden biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde yer alan Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarı (İMÜ-BİLTAM) açıldı...

Karabük Üniversitesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Mühendislik Fakültesi Laboratuvarı, Öğrenci İşleri Merkezi ve 1000 kişi seyirci kapasiteli spor kompleksi inşaatlarını tek tek gezip incelemelerde bulundu.

Işık Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı kuruluyor!

Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü’nde tam donanımlı ‘İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı’ kuruyor. Laboratuvarın inşasına 2018’in son çeyreğinde başlanması planlanıyor.

Işık Üniversitesi inşaat laboratuvarı kuruyor!

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü’nde tam donanımlı ‘İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı’ kuruyor. Laboratuvar, 2020 yılında tam teşekküllü olarak hizmete girecek...

FETÖ'den İzmir'de 80 milyonluk arsa vurgunu!

Gediz Üniversitesi'ne hastane yapılması şartıyla 80 milyon lira değerindeki arsasını bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı, üniversitenin FETÖ’nün kontrolünde olduğunu öğrenince hukuka başvurdu. FETÖ, arsaya hastane değil ama lunapark yapmış.

Gediz Üniversitesi laboratuvar Haberi

Gediz Üniversitesi laboratuvar


Gediz Üniversitesi, bazıları alanında ilk olan 22 laboratuvar kurdu, yurtiçi ve yurtdışından genç araştırmacıları İzmir'de buluşturdu. İki yılda, bazıları TÜBİTAK destekli 33 proje geliştirildi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik,"Daha yolun başındayız, yapacak çok işimiz var."dedi


Gediz, bilimin ve buluşların dünya çapındaki merkezleri arasına girme hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Seyrek'teki kampüs, bu amaçla adeta bir bilim üssüne çevrildi. Şu an nanoteknoloji, bilgisayar, fizik, elektrik-elektronik, network, makine dinamiği, simülasyon-ergonomi, termodinamik, pnömatik, CNC, inşaat, hidrodinamik, optisyenlik, hemşirelik uygulama ve anatomi üzerine toplam 22 laboratuvar bulunuyor. Bunlara önümüzdeki günlerde Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı da eklenecek, böylece sayı 23'e yükselecek. Yurtiçi ve yurtdışından gelen, çoğu genç akademisyenlerden oluşan bilimadamları, yerli teknoloji üretmek ve insanlığa buluşlar kazandırmak için araştırmalar yapıyor. Üniversite öğrencileri ve bilime meraklı liselilere...