08 / 05 / 2024

gediz üniversitesi projeleri

gediz üniversitesi projeleri

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak. Bu amaçla öğrenci otoparkına hibrit santral kuruluyor. İZKA’nın da desteklediği bu çevreci proje tüm Türkiye’ye örnek olacak.

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak!

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak. Bu amaçla öğrenci otoparkına hibrit santral kuruluyor. İZKA’nın da desteklediği bu çevreci proje tüm Türkiye’ye örnek olacak.

Kentsel dönüşüme bilimsel destek!

GEDİZ Üniversitesi, depreme dayanıksız ve çarpık yapılaşma kıskacındaki büyükşehirlerin kurtuluş projesi olarak görülen kentsel yenilemeye bilimsel destek veriyor. Uzmanlar 'kentsel yenileme yüksek lisans programı' ile yetiştiriliyor.

Gediz Üniversitesi, 22 laboratuvar kurdu!

Gediz Üniversitesi, bazıları alanında ilk olan 22 laboratuvar kurdu, yurtiçi ve yurtdışından genç araştırmacıları İzmir'de buluşturdu. İki yılda, bazıları TÜBİTAK destekli olan 33 proje geliştirildi

Fenerbahçe'nin gayrimenkul projeleri durduruldu!

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım döneminde yapılması planlanan 3 proje askıya alındı.  Fenerbahçe Üniversitesi, Fenerbahçe Tatil Evleri ve 1 milyon üye projeleri Başkan Ali Koç’un talimatıyla durduruldu.

FETÖ'den İzmir'de 80 milyonluk arsa vurgunu!

Gediz Üniversitesi'ne hastane yapılması şartıyla 80 milyon lira değerindeki arsasını bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı, üniversitenin FETÖ’nün kontrolünde olduğunu öğrenince hukuka başvurdu. FETÖ, arsaya hastane değil ama lunapark yapmış.

İstanbul Beykoz Üniversitesi kuruldu!

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan İzmir Üniversitesi’nin yerine İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi’nin yerine ise Bakırçay Üniversitesi kuruldu. Ayrıca İstanbul’da da vakıf üniversitesi olarak Beykoz Üniversitesi kuruldu.

Kocaeli Seyrek'te inşaat sektörünün önü açıldı!

Kocaeli Seyrek'te Gediz Üniversitesi'nin kapatılması en çok inşaat sektörünü etkiledi. Müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor.

Seyrek Gediz Üniversitesi devlet üniversitesi olsun talebi!

Gayrimenkule yatırımı yapan ve projelere başlayan müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor

Kocaeli Seyrek'te inşaat sektörü ne durumda?

Milyonlarca liralık gayrimenkul yatırımlarının devam ettiği Seyrek’te Gediz Üniversitesi’nin kapatılması en çok inşaat sektörünü etkiledi. Gayrimenkule yatırımı yapan ve projelere başlayan müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor.

İzmir Kozbeyli'deki 405 yıllık camide tamirat hatası yapıldı!

İZMİR tarihi köylerinden Kozbeyli'deki 405 yıllık camide tamiratlar sırasında yapılan yanlışları Gediz Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Ayşe Erdem Çetin, tek tek tespit etti. Bu hataları gösteren sergi açıp köy halkını bilgilendirdi.

Okan Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin projeleri sergilendi!

Okan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yıl sonu projeleri, Kartal Belediyesi Meclis fuaye alanında sergilenmeye başlandı. 160 proje sergide yer alarak hocaların değerlendirilmesine sunuldu.

İzmir Kültürpark'a yeni proje hazırlandı!

Gediz Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Beatrice Boukouito Coulibaly, Öğretim Görevlisi Nur Yavuz'ın danışmanlığında İzmir Kültürpark'a hazırladığı projeyle ödül kazandı.

Elektrik kesilse de kombiler çalışacak!

İzmir Gediz Üniversitesi'nden Doç.Dr. Selim Solmaz ile Yunus Kaynar, kombi ve kalorifer gibi ısı kazanlarının kendi elektriğini üretmesini sağlayan teknoloji geliştirdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da buluşu destekledi.

Sema Pekdaş kentsel dönüşüm yüksek lisansı yapıyor!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da öğrencisi olduğu Gediz Üniversitesi Kentsel Yenileme Yüksek Lisans Programı ile şehirleri çirkin görünümden kurtaracak kentsel yenilemede eksikliği hissedilen uzmanlar yetiştiriliyor.

Gediz Cadde İş Merkezi inşaatı başladı!

Gediz Belediyesinin kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bir proje daha hayata geçirilmek üzere start aldı. Cadde İş Merkezi projesinde yüklenici firma ile sözleşme imzalandı, yer teslimi yapıldı.

Hasan Petek: Kiracı konutu sözleşme bitmeden de boşaltabilir!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, Yeni Türk Borçlar Kanunu’nda kiracıyı koruyan ama kamuoyunda pek bilinmeyen düzenlemeye dikkat çekti..

gediz üniversitesi projeleri Haberi

gediz üniversitesi projeleri


Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Batar, hibrit santrali 2 ay içinde tamamlayıp enerji üretmeye başlayacaklarını ifade etti. 

Batar, şunları kaydetti: "Güneşten ve rüzgardan genellikle ayrı ayrı santraller yardımıyla elektrik elde ediliyor. Hibrit santral sayesinde ise her 2 kaynaktan aynı anda daha etkin şekilde elektrik üretmek mümkün. Aynı zamanda kampüsümüzdeki otoparkı daha işlevsel hale getirmiş araçları olumsuz iklim koşullarından korumuş olacağız. 

Ülkemize kazandıracağımız yeşil kampüs, yenilenebilir kaynakların değerlendirilmesinde örnek teşkil edecek, benzer girişimleri Toplam 2,2 milyon liraya mal olacak santralde üretilecek elektriğin 50 bin metrekare kapalı alana sahip kampüsün tüm elektrik ihtiyacının yarısını karşılayabileceği ifade edildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İZMİR - Gediz Üniversitesinde kampüs içindeki öğrenci otoparkının üzerine kurulacak hibrit santral sayesinde elektrik ihtiyacının yarısı, güneş ve...