03 / 05 / 2024

gelecek turizmde turizm projeleri

gelecek turizmde turizm projeleri

Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın 2007'den bu yana yürütmekte oldukları "Gelecek Turizmde" sosyal sorumluluk projesini, yeni vizyon ve farklı bakış açısıyla devam ettiriyor..

Turizm amaçlı konut kiralamalarda 100 gün sınırı TBMM gündemine gelecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasında izin belgesi verilmesinden idari yaptırımlara kadar pek çok düzenlemeyi barındıran kanun teklifi gelecek günlerde Meclis'e sunulacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı  Ersoy: Turizmde kişi başı gecelik gelirle rekor kıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu yıl 83-84 dolar kişi başı gecelik gelirle bir rekor kıracağız” ifadelerini kullandı. Ersoy, söz konusu rakamın yüzde 35 arttığını belirtti.

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Turizmde karavan dönemi başladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri turizm oldu. Tüketiciler tatil yapabilecek miyiz, nasıl seyahat edeceğiz sorularına cevap arıyor. Salgın sonrası dönem, turizmde yeni alışkanlıkların ön plana çıkmasına yol açabilir...

GYODER Çözüm Platformu'nun gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu!

GYODER Çözüm Platformu’nun üçüncü toplantısı, ‘Turizmde Dönüşüm Arayışları’ başlığı altında gayrimenkul ve turizm sektörü temsilcilerinin yoğun katılımıyla düzenlendi. Toplantının gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu.

GYODER Turizmde Dönüşüm Arayışları paneli 17 Şubat'ta!

GYODER Çözüm Platformu'nun, 'Turizmde Dönüşüm Arayışları' başlığıyla düzenlediği panelde turizmde dönüşüm senaryoları, bu dönüşümün gayrimenkul sektörü için önemi, farklı gayrimenkul sınıflarının turizm amaçlı dönüştürülmesi konuları konuşulacak...

Çağdaş Holding turizmde yurt dışına açılıyor!

Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar holdingin gelecek yatırımlarından bahsetti. Çağlar, Avrupa ve ABD'de eski, atıl durumda olan yapı ve turizm tesisleriyle ilgilendiklerini belirtti...

Oya Narin: Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin RE360 Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor" dedi.

Ever Turizm konkordatoya gitti!

Ever Turizm, gelecek planları yapan turizm grubu sürpriz bir şekilde konkordatoya gitti. Dava Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülüyor. Mahkeme önce geçici tedbir kararını vermiş, ardından da süreyi uzatmış.

Gelecek Ufuklar Turizm İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gelecek Ufuklar Turizm İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Alaa Mousa Bacha, M-Zaher Abdulwahed, Yehya Madanı, Feras Al Jıjaklı ve Hassan Madanı ortaklığında kuruldu. 

Turizmde yatırım komisyonu kurulacak!

Turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı. 1-3 Kasım arasında gerçekleşecek 3. Turizm Şurası'nda 13 komisyon kurulacak. Komisyonların arasında yatırım-teşvik-finansman komisyonu da bulunuyor.

Fevzi Gümrükçüoğlu: Bu sezon turizmde rekor kırarız!

Turizm sezonu öncesinde değerlendirme toplantısı düzenleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu sezon turizmde büyük bir rekor kırarız” dedi.

gelecek turizmde turizm projeleri Haberi

gelecek turizmde turizm projeleri

Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu, yenilikçi, katılımcı, sürdürülebilir ve cinsiyet dengeli turizm projelerine fon desteği sağlıyor. Fon, Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle ve Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı desteğiyle hayata geçiriliyor. 


Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında, nihai değerlendirmelerin sonucunda Bursa, Misi Köyü'nden yüzde 100 Misia projesi, Mardin'de Kadınlar Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması projesi ve İzmir'de Seferihisar'ın Geleneksel Mutfağı projesi eğitim, rehberlik ve iletişim desteğinin yanı sıra fon desteği almaya hak kazandı. 


Yüzde 100 Misia Projesi Nilüfer'deki Misi köyünde ikamet eden 44 kadın 2010'da bir araya gelerek Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği'ni kurdu. Dernek üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP koordinasyonu ile yürütülen "Gelecek...