23 / 11 / 2024
fuzul

gelir vergisi 2014 ödemeleri

gelir vergisi 2014 ödemeleri

Bir gerçek kişinin bir takvim yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratlar vergiye tabi tutuluyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 15 gün!

2014 yılında taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2015 yılında vergi ödemek ile mükellef oluyor. İkinci taksit dönemi devam eden kira gelir vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor..

Kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

2014 yılında elde edilen kira gelirleri 2015 yılı içerisinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapıldı. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

İşyeri kira gelir vergisi taksiti ne zaman ödenir?

2014 yılı içerisinde işyerini kiraya verenler 2015 yılında gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi taksiti ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

2015 yılı kira gelir vergisini, 2014 yılında ev veya işyerini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde edenler ödüyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

2014 yılı içinde kira geliri elde eden kimseler ilk taksitini Mart ayı içerisinde ödemişti. 1 Temmuz itibari ile ise kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Ödemeler 31 Temmuz'a kadar devam edecek...

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmenleri açıklandı!

Maliye Bakanlığı vergi rekortmenleri listesini açıkladı.Türkiye’de 2014 yılında en yüksek gelir vergisi veren isim Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara oldu.

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti!

2014 yılında evini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler 2015 yılında vergi mükellefi oluyor. Mart ayında ilk taksiti ödenen mesken kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 2014 yılı içerisinde ev veya işyerini kiraya veren kimseler ödüyor. Verginin ilk taksiti Mart ayında ödendi. Peki, 2015 yılı için kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Yıllık gelir vergisi beyannameleri için son gün bugün!

2014 yılı içerisinde taşınmaz malını satan veya kiraya veren mal sahipleri belli koşullarda beyanname vererek gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. 2015 yılı yıllık gelir vergisi beyannameleri için son gün bugün...

Gelir vergisi süresi elektrik kesintisi nedeniyle uzatıldı!

31 Mart'ta ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle 2014 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 2 Nisan 2015 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzatıldı...

Gelir vergisi beyanname ve ödeme süresi yeniden uzatıldı!

Maliye Bakanlığı, elektrik kesintileri nedeniyle 2014 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve birinci taksit ödeme süresini 2 Nisan'a kadar uzattı..

Kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler, 2015 yılında Gelir Vergisi Mükellefi oluyor. 1. taksit dönemi 31 Mart'ta bitiyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Yıllık gelir vergisi beyannamesi son günü 31 Mart!

Gerçek kişilerin 2014 yılında elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazançlar için öncelikle beyanname veriyor. Yıllık gelir vergisi beyannamesi son günü 31 Mart olup mesai bitimine kadar beyanların verilmesi gerekiyor...

gelir vergisi 2014 ödemeleri Haberi

gelir vergisi 2014 ödemeleri

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri! Son 3 gün!

Bir gerçek kişinin bir takvim yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratların safi tutarı olarak tanımlanmış, hangi tür kazanç ve iratların gelire dahil olduğuna ve gelirin nelerden oluştuğuna Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer veriliyor.


1. Ticari kazançlar, 

2. Zirai kazançlar, 

3. Ücretler, 

4. Serbest meslek kazançları, 

5. Gayrimenkul sermaye iratları, 

6. Menkul sermaye iratları, 

7. Diğer kazanç ve iratlar. 


Yukarıda da görüldüğü üzere değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malını satın alan ve belli bir süre içerisinde satan gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken vergi olarak tanımlanıyor.


Bu vergiyi, iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde taşınmazını satan kimseler ödüyor. Vergi gelirin elde edildiği seneyi takip eden bir sonraki yıl ödeniyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancı vergisinin ilk taksiti Mart ayında, ikinci taksiti...