28 / 04 / 2024

gelişen alanlarda yapı ruhsatı

gelişen alanlarda yapı ruhsatı

İmar Kanunu gereğince yapı ruhsat alma şartları, yapının inşa edileceği parselin yer aldığı alana ve yapılmak istenen yapıya göre değişkenlik gösteriyor. Peki, geliştirme alanlarında yapı ruhsatı şartları nelerdir?

Gelişen ekonomilerde yükselen dolar kabusu! Güçlü dolar ekonomileri nasıl etkiliyor? 

Tahvil faizlerindeki artıştan destek alan Amerikan Doları, gelişen ekonomilerdeki yerel para birimlerinin baskılanmasına sebep oluyor. Peki ekonomiler dolar rallisinden nasıl etkileniyor? İşte ayrıntılar...

Şen Aras Yapı Madencilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Şen Aras Yapı Madencilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy’de 10.000,00 TL sermeye bedeli ile Doğan Şen tarafından kuruldu.

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Yenigün ve Uğur Berke Kayıkçı ortaklığında kuruldu.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

İnşaatın en temel yapı malzemelerinden çimento ve demire zam geldi mi? Çimento ve demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan çimento ve demir fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Çimento fiyatları kaç lira? Demir fiyatları ne kadar? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

Niv Arsa Geliştirme Ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Niv Arsa Geliştirme Ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te Samet Arabacı tarafından kuruldu.

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2022 etkinliği 13 Aralık'ta!

PwC ve ULI iş birliği ile hazırlanan Emerging Trends in Real Estate Europe (Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa) raporu 13 Aralık 2021 tarihinde açıklanacak.

Gayrimenkulde Küresel Gelişen Trendler: 2021 raporunun lansmanı yarın!

Urban Land Institute (ULI) ve PwC'nin her yıl ortak yayınladığı, gayrimenkul yatırımcılarının eğilimlerini değerlendiren Gayrimenkulde Gelişen Trendler 2021 raporunun lansmanı yarın saat 14:00'te yapılacak. 

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü açıldı!

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü biraz daha açıldı. “Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldı.

Sitelerde ortak alanlarda yapılacak değişiklikler için oylama nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ortak alanlarda yapılacak inşaat, onarım, değişik renkte badana için beşte dört oy gerekiyor. Daireme klima taktıracağım. Klimanın dış ünitesi için 23 bağımsız bölümlü binamızda, benim bir olan payım da hesaba katılacak mı?' sorusunu cevapladı.

Gelişim 34 Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Gelişim 34 Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Emin Bilgiç tarafından kuruldu.

Niğde Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar!

Niğde İli, Altunhisar İlçesi, Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar, 3460 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Kahramanmaraş Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar!

Kahramanmaraş İli, Afşin İlçesinde Bulunan ve Ekli Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar, 3459 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

gelişen alanlarda yapı ruhsatı Haberi

gelişen alanlarda yapı ruhsatı

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı şartları!

İmar Kanunu gereğince yapı ruhsat alma şartları, yapının inşa edileceği parselin yer aldığı alana ve yapılmak istenen yapıya göre değişkenlik gösteriyor. 


Varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak ifade edilen geliştirme alanlarında yapı ruhsatının hangi koşullara bağlı olarak verileceği Kanun kapsamında madde 23'te açıklanıyor.


Kanun gereğince, imar planında beldenin inkişafına ayrılmış bulunan alanlarda yapı ruhsatının alınabilmesi için plana ve bulunduğu bölgenin şartlarına göre yollarının, pis ve içme suyu şebekeleri gibi teknik alt yapısının yapılmış olması gerekiyor.


Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı şartları şu şekilde sıralanıyor:


Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı: 

Madde 23 – İskan hudutları içinde olup da, imar planında beldenin inkişafına ayrılmış bulunan sahalarda her ne şekilde olursa olsun, yapı izni verilebilmesi için; 

a)...