23 / 07 / 2024

gemlik doğal dönüşüm

gemlik doğal dönüşüm

Bursa Hakimiyet Gazetesi yazarı Ersel Peker bugün köşesinde "Gemlik'te yasal dönüşümden önce doğal dönüşüm başlamış" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının devamı...

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bakan Kurum, "İstanbul'daki tüm mahallelerimizde dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Hedefimiz, 90 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmek ve İstanbul'u doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek. İlerleyen dönemlerde ise toplamda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayacağız." ş

Gemlik’te kentsel dönüşüm nefes aldırdı!

Gemlik’te kentsel dönüşüm uygulanan Hisar Sitesi sakinleri ile AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık arasında görüşmeler başladı...

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Bahçelievler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Adem Coşkun tarafından kuruldu.

Gemlik'te kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruldu!

Bursa Gemlik Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; “kentsel dönüşüm müdürlüğünü kurduk” dedi.

Doğru kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Doğru kentsel dönüşüm çalışmaları için ve dönüşüme imkan sağlamak amacıyla yeni alanların imar planlarının yapılması büyük öneme sahip.

Gemlik'te kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bursa'da Gemlik Belediyesi'nin kamu kurum ve kuruluş binalarının yanı sıra okullar ve camilere yönelik kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Ata Mahallesi Camii'nin de yenileneceği ifade edildi. 

Gemlik'te kentsel dönüşüm için ilk kazma yıl sonunda vurulacak!

Bursa Gemlik'te konut açığını büyük ölçüde kapatması ve deprem riski taşıyan yapıların dönüşümü için ilk kazma, yıl sonuna doğru vurulacak.

Gemlik'te dönüşüm belirsizliği!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde hayat adeta durdu. Konut alım-satımlarında düşüşün yaşandığı bölgede kentsel dönüşüm belirsizliği yaşanıyor. Gemlik Belediyesi KHK ile çıkan kararın bir taşınma değil ‘kentsel dönüşüm’ olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Doğan Ekici: Hacılar'da kentsel dönüşüm hız kesmeden ilerliyor!

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.  Ekici ''130 dönümlük alan içerisinde 2023 yılına kadar bin 101 daire üretilecek'' dedi.

Gemlik'te kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçeye nefes aldırdığını dile getirdi...

Yakup Kutluca: Doğal Afetlere çare kentsel dönüşüm!

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, 28 Şubat Sivil Savunma Günü için kutlama mesajı yayınladı. Kutluca, doğal Afetlere karşı kentsel dönüşümün iyi bir çare olduğunu belirtti.

gemlik doğal dönüşüm Haberi

gemlik doğal dönüşüm

Bursa’nın Marmara Denizi’ne kıyı iki ilçesinden biri olan Gemlik’te deprem gerçeğiyle gündeme gelen kentsel dönüşüme ilçe halkı başlamış.

İlçe merkezinin deprem fay hattı kuşağında kalması nedeniyle yeni Gemlik’in daha sağlıklı bölgelere taşınabilmesi adına belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalar TBMM’de zeytin koruma kanununa takılmış durumda.

Başkan Refik Yılmaz, Manastır Bölgesi’nin üst kısımlarının insanların can ve mal güvenliğini koruma adına imara açılıp gelişim bölgesi ilan edilmesini istiyor.

Yani, bu bölgelerin ticari amaçlı olmayıp çağdaş yaşamın gereksinimi olan sadece konut alanına dahil edilmesi.

Yani rantı konunun dışında bırakıyor.

Şimdi bunları neden yazdığımı anlatayım.

Dün Gemlik’teydik.

Konumuz her ne kadar ilçenin TBMM’de bekleyen yeni imar planı olsa da Başkan Yılmaz, bize ilçe merkezinde tamamlanan ve de devam eden çalışmaları yerinde gösterdi.

Özellikle o bildiğimiz iki aracın yan yana geçemediği...