03 / 05 / 2024

gemlik körfezi kolektör üniteleri

gemlik körfezi kolektör üniteleri

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Gemlik Körfezi'ndeki atık suları arıtma tesislerine taşıyacak yaklaşık 55 milyon TL değerinde kolektör üniteleri yapım anlaşmasını; Altınbaş, Kanık ve Mufa inşaat şirketleri ile imzaladı.

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik deprem bir haberci! Marmara'da hazırlıklar hızlanmalı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Cuma günü Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi? İşte o açıklamalar...

Naci Görür'den tüyler ürperten deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremle ilgili tüyler ürperten bir açıklama yaptı. 

Gökova Körfezi'ndeki Karaca Adası'nın fiyatı 225 milyon TL'ye çıktı!

Muğla Gökova Körfezi'nde yer alan 316 bin metrekarelik Karaca Adası'nın fiyatı 50 milyon TL artırıldı ve 225 milyon TL'ye çıkarıldı.

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

İzmir depremi Edremit Körfezi'nde DASK talebini artırdı!

Edremit Körfezi'nde, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Doğal Afet Sigortası (DASK) talebinde de artış görüldü.

Kuşadası Körfezi'ne dikkat! Gerilim arttı!

Doç. Dr. Toker, "Batıdaki stres transferi Ege Denizi açıklarına doğru yırtılarak ilerlemekte fakat doğuda Kuşadası Körfezi'nin orda bu stresin boşalmadığını, orda gerilimin artığını görüyoruz" dedi.

İzmir Körfezi Geçiş Otobanı tartışmaları sürüyor!

Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB ve 85 kişinin dava açtığı İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan otoban bağlantılı köprü projesi için tartışmalar sürüyor..

İzmir Körfezi'nde ekolojik dönüşüm başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüteceği dünyanın en büyük ekolojik geri dönüşüm projesi İzmir Körfezi’nde başlıyor. ‘İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi’ tamamlandığında körfezde 80 yıl öncesine dönülecek ve denize girmek de mümkün olacak.

İzmir Körfezi Evleri'nin temeli atıldı!

Temeli atılan İzmir Körfezi Evleri’ni iki yılda tamamlanacak. EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Ege-Koop’un yatırım yaptığı her bölgenin değerinin iki kat artığını herkes biliyor" dedi.

Edremit Körfezi'ne 200 milyon TL'lik yatırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye bünyesindeki ilgili daire başkanlarıyla birlikte Edremit Körfezi’nde yer alan İvrindi, Havran, Edremit ve Ayvalık ilçelerindeki projeler ile altyapı yatırımlarının inşaatlarını denetledi.

Ege-Koop, İzmir Körfezi Evleri projesini tanıttı!

32 yıldır pek çok başarılı projeye imzasını atmış olan Ege-Koop'un 13. Onur Projesi olan İzmir Körfezi Evleri, düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.

gemlik körfezi kolektör üniteleri Haberi

gemlik körfezi kolektör üniteleri

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Gemlik Körfezi'ni yaklaşık 55 milyon TL'lik yatırımla atık sulardan arındıracak dev projeye imza attı. 


Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Gemlik Körfezi'ndeki atık suları arıtma tesislerine taşıyacak kolektör üniteleri yapım anlaşmasını; Altınbaş, Kanık ve Mufa inşaat şirketleri ile imzaladı. Mudanya, Güzelyalı, Gemlik, Altıntaş, Kurşunlu, Kiiçükkumla, Büyiikkumla, Alaattinbey, Kırcaali'nin de yer aldığı Marmara Denizi'nin güneydoğu kıyılarındaki yerleşim alanlarının tamamını içine alan projenin hayata geçmesiyle Gemlik Körfezi yeniden hayat bulacak. Kolektörlerde toplanacak atık suların Gemlik, Kurşunlu, Mudanya'da yapılacak arıtma tesislerine taşınacağını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, projenin 54 milyon 49 bin TL'lik yatırım büyüklüğüne sahip olduğunu vurguladı. 


TURİZM POTANSİYELİ


 Kolektör inşaatlarının 2 yıllık süreçte tamamlanacağını ifade eden Çetinavcı, "Proje hayata geçtiğinde, Gemlik Körfezi'ndeki atık sulardan kaynaklanan kirlilik de...