29 / 04 / 2024

gemlik mudanya

gemlik mudanya

Mudanya-Gemlik arasında yapılması için düğmeye basılan 40 metrelik çevre yolu güzergahının ortasında arkeolojik kalıntılara rastlandı. Büyükşehir Nazım İmar Planlan'nda SİT alanının işlenmesine ilişkin karar aldı

Gemlik Körfezi'nde turizm yatırımları arttırılacak!

Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Gemlik Körfezi'nde öncelikli yatırımların turizm ve de su sporlarının gelişimi yönünde olması gerektiğini söyledi. Burutçuoğlu; Her şey Gemlik için dedi.

İznik Sahili'ne dev yatırım!

Bursa’nın sahip olduğu tüm doğal değerleri iç ve dış turizme kazandırmak amacıyla her alanda projeler üreten Büyükşehir Belediyesi, Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerindeki projelerinin ardından İznik Gölü’ne değer katacak sahil projesinin de startını verdi.

Bursa Gemlik'te 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Bursa ve Mudanya'da da hissedildi.

Mudanya-Gemlik çevre yoluna SİT engeli!

Mudanya- Gemlik arasında yapılması için düğmeye basılan 40 metrelik çevre yolu güzergahının tam ortasında arkeolojik kalıntılara rastlandı. Onaylanan planlar yeniden görüşülmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.

Mudanya-Gemlik çevre yoluna SİT engeli!

Mudanya-Gemlik arasında yapılması için düğmeye basılan 40 metrelik çevre yolu güzergahının ortasında arkeolojik kalıntılara rastlandı. Büyükşehir Nazım İmar Planlan'nda SİT alanının işlenmesine ilişkin karar aldı

Gemlik sahilleri yenilenecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın sahillerinin yeterince bilinmediğini belirterek, “ Mudanya’da dönüşüm başlıyor, Gemlik’te de çalışmalara başlayacağız. Bursa, sahilleriyle de tanınacak ” dedi.

Gemlik Körfezi çalışmaları 2 yıl içinde tamamlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Körfezi'ni kirlilikten arındıracak olan projeleri Gemlik, Mudanya, Güzelyalı ve Gemsaz'da başlattı. Yatırımların maliyetinin 140 milyon lira olduğu açıklandı.

TOKİ heyetinden Gemlik'te kentsel dönüşüm incelemesi!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı(TOKİ) 1 No'lu Şube Müdürü Banu Tanıtan ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Timuçin Kurt, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın davetlisi olarak ilçeye geldi.

Gemlik'e özel yasa bekleniyor!

Gemlik Belediye Meclisi toplantısında ilçenin deprem riskine ve kentsel dönüşüm çalışmaları ve cemevlerine yönelik açıklamalar öne çıktı. MHP'li Osman Doğan ve CHP'li Özgür Aksoy'un soru önergeleri cevap buldu.

TOKİ Heyeti Gemlik'te inceleme yaptı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 1 Nolu Şube Müdürü Banu Tanıtan ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Timuçin Kurt, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın davetlisi olarak ilçeye geldi.

Mudanya Marina Evleri, Mudanya'yı değiştiriyor!

Mudanya'da Nilüfer Proje Tasarım tarafından hayata geçirilen Mudanya Marina Evleri, konut sahibi olmak isteyenlere ömür deniz manzarası sunuyor. Mudanya Marina Evleri 'nde yaşam başlıyor...

Gemlik'teki Borusan Ortaokulu inşaatı durduruldu!

Gemlik'te Borusan Holding tarafından yaptırılan 24 derslikli ortaokulun inşaatı durdu. okul inşaatının durdurulmasına gerekçe olarak, holdingin İstanbul’da devam eden başka bir okul ve Gemlik’te yapımı süren camii inşaatı olduğu öne sürüldü..

Gemlik'in yüzde 85'i deprem riski altında!

AK Parti milletvekilleri İbrahim Yiğit, İsmet Su, Önder Matlı, Bedrettin Yıldırım ve MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Gemlik'in deprem riski ve yapılaşma ile alakalı incelemelerde bulundu.

Gemlik Çarşı meydanı düzenlenecek!

Gemlik Çarşı meydanında 3 yıl süren hukuk mücadelesinde kazan Gemlik Belediyesi oldu. Dere kenarında bulunan bina belediye ekiplerince yıkılarak çarşı meydanı düzenlemesine başlandı...

gemlik mudanya Haberi

gemlik mudanya

Mudanya'dan tarih fışkırıyor. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün Mudanya Gemlik arasında yapmayı planladığı 40 metrelik çevre yolu güzergahının tam ortasında arkeolojik kalıntıların olduğu ortaya çıktı. 8 hektar büyüklüğünde olan bölgede 3. derece arkeolojik SİT çıkarken, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, onaylanan planları yeniden görüşülmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderdi.


Büyükşehir de 25 bin ve 5 bin ölçekli Nazım İmar Planlan'nda SİT alanının işlenmesine ilişkin meclisten karar aldı ve son onay için kurula gönderdi. Kurul planlara işlenen SİT kararını kontrol edip onaylayacak ve karar askıya çıkacak.


MYRLEIA ANTİK KENTİ'NİN UZANTISI


Kuruldan gönderilen kararda ise; "Mudanya ilçesi Aydınpınar Köyü sınırları içinde inceleme yapıldı. Mudanya'nın güneyinde Güzelyalı Köyü'nün güney bitişiğinde yer alan parselin doğusunda Göynüklü Köyü bulunuyor. Güzelyalı merkezine yaklaşık 1 kilometre mesafede parseldeki kaçak...