25 / 07 / 2024

gemport limanı mehmet yıldırım

gemport limanı mehmet yıldırım

Gemport, depolama yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyor, Gemport Limanı, yeraltı madenlerini depolayacak...

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

Bozoğlan Yapı İnşaat Nakliye Liman Hizmetleri Petrol Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bozoğlan Yapı İnşaat Nakliye Liman Hizmetleri Petrol Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Mehmet Can Bozoğlan tarafından kuruldu. 

Filyos Liman Projesi'ne ilişkin 11 soru meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi'ne ilişkin yazılı soru önergesi hazırlayan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti...

Gemport Gemlik Liman İşletmeleri'nden hisse satışı!

Gemlik Belediye Başkanlığı, Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri Anonim Şirketine ait Gemlik Belediyesi Hisse Senetlerini satışa çıkardı. Gemlik Belediyesi'ne ait toplam hisse senetlerinin tahmini satış bedeli 103 milyon 321 bin 890 TL olarak belirlendi.

GLİ 20 kruvaziyer limanı sahibi olacak!

GLOBAL Liman İşletmeleri A.Ş. (GLİ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, halen 7 ülkede 10 kruvaziyer limanının sahibi veya hissedarı olduklarını belirterek "Kısa sürede 10-15 ülkede 20 limana çıkacağız." dedi.

Global Liman İşletmeleri Akdeniz'de hedef büyüttü!

İspanya'dan Yunanistan'a birçok ülkede liman işleten Türk şirketler arasında yer alan Global Yatırım Holding'in patronu Mehmet Kutman, Kuzey Afrika'ya girmeye hazırlanan ilk şirket olmayı hedeflediklerini söyledi.

Mehmet İşler: İzmir 3 yat limanını taşıyacak kapasitede!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanı Mehmet İşler, Avrupa'da yat limanlarının yetersiz olduğunu belirterek, İzmir'in 3 limanı taşıyacak kapasitede olduğunu söyledi.

Mehmet İşler: İzmir'e 3 yat limanı yapılmalı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkam Mehmet İşler, Avrupa'da yat limanlarının yetersiz olduğunu belirterek, İzmir'in 3 limanı taşıyacak kapasitede olduğunu söyledi.

Mehmet Bayraktar'ın Miami'deki karma projesi dikkat çekiyor!

Mehmet Bayraktar, Miami'de 1 milyar dolarlık bir mega yat limanı, rezidans, otel ve alışveriş merkezi projesinin sahibi ve Flagstone Property'nin patronu. Yaklaşık 10 yıldır Miami'de yaşıyor.

Mehmet İşler: İzmir'in 2014 yılı turizm karnesi zayıf!

ETİK Başkanı ve (TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2013 yılının ilk 11 ayında Alsancak Limanı'na 473 bin turist geldiğini, bu yıl aynı dönemde yüzde 31 azalarak sayının 327 bin kişiye düştüğünü söyledi.

Global Yatırım Holding, Barselona Limanı'nın hisselerini satın aldı!

Mehmet Kutman'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Global Yatırım Holding iştiraki Global Liman İşletmeleri A.Ş., Barcelona Port İnvesment'daki hissesini yüzde 62'ye yükselterek hakim ortak konumuna geldi.

Mehmet Şimşek: Haydarpaşa Garı ve Liman Dönüşüm Projesi özelleştirme programına alınacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özelleştirmelerden 12,5 milyar dolarlık gelir elde ettiklerini belirterek, Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi de imar çalışmalarının tamamlanmasından sonra özelleştirme programına alınacak dedi...

Mehmet Akdağ, en büyük limanı Çatalca'da yapacak!

Mehmet Akdağ, yeni yatırımlar için kolları sıvadı. Rüzgar enerjisiyle elektrik üretme hazırlıkları yapan Akdağ, Türkiye’nin en kapasiteli limanını da 1 milyon liralık yatırımla Yeni İstanbul’da inşa edecek...

gemport limanı mehmet yıldırım Haberi

gemport limanı mehmet yıldırım


Yapacağı liman yatırımıyla toplamda 2 bin 300 metrelik bir rıhtım uzunluğuna ulaşarak genelde kömür, demir gibi maden taşımalarında kullanılan capesize gemilerin yanaşabileceği bir liman haline gelecek olan Gemport, depolama yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyor. Marmara Bölgesi’nin en büyük limanı haline gelmeyi planlayan Gemport, özellikle yer altı kaynaklarının ithalat ve ihracatına yönelik yatırıma başladı.


Türkiye’nin ilk özel sektör limanı olan ve geçtiğimiz aralık ayında Yıldırım Holding bünyesine dahil olan Gemport, Bursa başta olmak üzere birçok sanayi bölgesinin ithalat ve ihracatında ana denizyolu kapısı görevi görüyor. Asıl ticari faaliyeti konteyner taşımacılığı olan Gemport, her türlü araç ithalatı ile oto yedek parçaları, çelik rulo, demir ve sac ürünleri, kağıt, selüloz, tekstil ham madde ve ürünleri, soğutulmuş veya dondurulmuş her türlü gıda ürünleri, makine...