05 / 05 / 2024

Genel Energy projesi

Genel Energy projesi

Genel Energy'den 150 milyon dolarlık satın alma gerçekleşti. Genel Energy, IKBY'deki Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldı.

Fensa Energy İthalat İhracat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fensa Energy İthalat İhracat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 150 bin TL sermaye bedeli ile M.Abdul Rahman Baalbakı tarafından kuruldu. 

İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi İDK toplantısında değerlendirilecek!

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2011 genel seçim sürecinde açıkladığı "35 İzmir 35 Proje" içerisinde yer alan İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi'nin detayları, ÇED süreci kapsamında 17 Ocak 2017 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında değerlendirilecek.

Alanya Toptancı Hal projesi Meclis gündeminde!

Antalya’da yeni dönemin ‘istemezükçüsü’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak oldu. Budak son olarak Alanya Toptancı Hal Projesi’ni hedef aldı.

Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi finansman ihalesi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi ek finansman kapsamında yapılacak Gayrimenkul Değerleme Çalıştayı Organizasyonu için ihale düzenliyor. İhale daveti Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona yaklaşıldığını açıkladı.

Uzundere dönüşüm projesi İzmir için dönüm noktası!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Güzelbahçe Dört Mevsim Konakları Projesi Başkanı Emekli Albay Soner Aydın ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Aslan ziyarette Uzundere dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu...

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

Ankara-Sivas Hızlı Tren projesi için acele kamulaştırma!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi Kapsamındaki Sivas Gar Sahası kesiminin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Sakarya Keremali İçmesuyu Projesi’nin ihalesi yapıldı!

Akyazı’ya hizmet verecek olan Keremali İsale Hattı Projesi’nin yapım işi ihalesi gerçekleştirildi. SASKİ Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen ihaleye 4 firma teklif verdi.

Hatay’ın en büyük altyapı projesi hayata geçiyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), "50 yılın İçmesuyu Seferberliği" projesi çerçevesinde başlattığı Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı’nda hat döşeme çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

İzmir Körfez Evleri projesi geliyor!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ''Çiğli'de, İzmir Körfezi zirvesinde, bölgenin deniz gören son projesi olan 13. projemiz Ege Koop İzmir Körfez Evleri ile konut sektörüne yeni bir standart ve ayar getireceğiz" dedi.

Genç Mimarlar Projesi'nde sonuçlar açıklanıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Manisa, Trabzon, Amasya, Kastamonu, Erzurum, Sivas ve Kayseri'de düzenlenecek olan Genç Mimarlar projesi başlıyor.

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde sona yaklaşılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, ‘Saathane Meydanı Projesi’ çalışmalarını kış aylarına kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Genel Energy projesi Haberi

Genel Energy projesi

Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, şirketin Avusturya kökenli OMV firmasının hisselerinin yüzde 36'sını 150 milyon dolara satın aldıklarını açıkladı.


Sepil, şirketin yeni yatırımlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Genel Energy olarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldıklarını bildirdi.


Böylece Genel Energy'nin Miran gaz sahasından sonra Bina Bavi sahasının tamamına sahip olduğunu aktaran Sepil, şirketin Türkiye-IKBY ilişkilerinin daha da güçlenerek bir enerji altyapısına kavuşmasına katkıda bulunmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.


Sepil, toplamda 8,4 trilyon feet küp (tcf) kanıtlanmış gaz rezervi bulunan Miran ve Bina Bavi sahalarından Türkiye'ye 15-20 yıl boyunca 20 milyar metre küp (bcm) hacminde doğal gaz ihraç etmenin mümkün olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:


"IKBY'nin...