04 / 05 / 2024

genel iskan bedelleri

genel iskan bedelleri

Herhangi bir inşaatın yapımının bitmesi sonucu bağlı bulunduğu belediyeden alınan izin olan iskan; genel ve ferdi iskan olarak karşımıza çıkıyor. İşte genel ve ferdi iskan bedelleri...

Atatürk Orman Çiftliği ve Orman Genel Müdürlüğü'nde düzenleme!

Atatürk Orman Çiftliği ile Orman Genel Müdürlüklerinin yapısında düzenlemeye gidildi. Düzenlemeye göre, satılacak gayrimenkullerin arazinin bilanço kıymetleriyle satış bedelleri arasındaki fark doğrudan doğruya yedek sermayeye eklenecek. 

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

4 maddede 2018 lojman kira bedelleri!

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yürürlükte olacak 380 Nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında lojmanların 2018 yılı aylık kira bedellerine yer verildi. İşte 4 maddede 2018 lojman kira bedelleri...

2018 inşaat maliyet bedelleri belirlendi!

2018 inşaat maliyet bedelleri belirlendi. Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Emlak Vergi̇si̇ Kanunu Genel Tebli̇ği̇, Resmi Gazete'de yayımlandı.

2017 kamu lojman kira bedelleri!

2017 kamu lojman kira bedelleri, dün Resmi Gazete'de yayımlanan 377 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile belli oldu. İşte lojman kiraları..

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:68!

68 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 25 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.

2016 yılı lojman kira bedelleri açıklandı mı?

Lojmanda ikamet eden devlet memurlarının kira bedeline yapılacak zamlar, Milli Emlak Genel Tebliği ile Maliye Bakanlığı tarafından açıklanıyor. Peki, 2016 yılı lojman kira bedelleri açıklandı mı? Lojman kiraları ne kadar oldu?

Genel iskan alınmazsa ne olur?

Genel iskan, inşası tamamlanan binaların imar mevzuatına uygunluğunu tescilleyen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, genel iskan alınmazsa ne olur?

Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no: 66!

66 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliği, 26 Ağustos 2015 tarihinde 29457 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirleniyor...

2015 iskan harç bedelleri!

Bina inşaatı tamamlandıktan sonra, söz konusu binanın ruhsata uygun olup olmadığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için iskan harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, 2015 iskan harç bedelleri!

İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan, inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan nasıl alınır? İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan masrafı nasıl hesaplanır?

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır? İşte iskan bedelleri 2015..

Meskenlerde inşaat maliyet bedelleri ne kadar?

29101 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2015 yılı inşaat metrekare birim maliyetleri açıklandı. Peki meskenlerde inşaat maliyet bedelleri ne kadar oldu?

genel iskan bedelleri Haberi

genel iskan bedelleri

Genel ve ferdi iskan bedelleri!

İskan belgesi, herhangi bir inşaatın yapımının bitmesi sonucu bağlı bulunduğu belediyeden alınan izin olarak tanımlanıyor. Bu izin; "Genel İskan" ve "Ferdi İskan" olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor.


Genel iskan..

Genel iskan belgesi için, yapıyı yapmakla yükümlü olan müteahhitin binayı bitirdikten sonra bağlı bulunduğu belediyeye başvurması gerekiyor. Belediyenin genel iskan vermesi için öncelikle itfaiye müdürlüğünün binanın inşaatına başlamadan önce yapılan ve onaylanan yangın projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığına dair onayını alması gerekir.


Bu projenin içinde yangın merpeninin yönetmeliklere ve projeye uygun olup olmadığı, yangın söndürme cihazlarının yönetmeliklere uygun olup olmadığı gözden geçirlir.


Bunun yanı sıra İl Savunma Müdürlüğünden binanın sığınağının yönetmeliklere uygun olduğuna dair onay alınması gerekiyor. Daha sonra SSK ile ilişiğin kesildiğine dair "Borcu yoktur" şeklinde bir belge...