29 / 05 / 2024

Kızılay açıkladı! Türk Kızılay'ın vekaletle kurban kesim bedelleri açıklandı!

Kızılay açıkladı! Türk Kızılay'ın vekaletle kurban kesim bedelleri açıklandı!

Kurban bedelleri bu yıl, Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz tarafından yurt içi 11 bin 750 Türk Lirası, yurt dışında ise 4 bin 300 Türk Lirası olarak kaydedildi. 



Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, "Vekalet ile Kurban Kesim Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmasında "Bu sene, yurt içi ve Filistin-Gazze kurban bedelimiz 11 bin 750 Türk Lirası, yurt dışı hisse bedellerimiz ise 4 bin 300 Türk Lirası." diye konuştu. 

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç, Kurban Bayramı'nın yardımlaşma ve dayanışma fırsatı olarak görüldüğünü, kendilerinin de kurban döneminde bağışçıların kıymetli emanetlerini ihtiyaç sahiplerine en doğru şekilde ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. 

KAMPANYALARDA ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİ

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında geçen sene vekalet ile kurban kesim kampanyasında önceliği deprem bölgesine verdiklerini ve kurban eti dağıtımında farklı bir yöntem uyguladıklarını belirten Yılmaz, şöyle dedi; Konteynerlere geçen depremzedelere kendi kazanlarını kaynatabilsinler diye 2,75 kilogramlık şoklanmış paketler şeklinde 25 bin adet dağıtım gerçekleşti.

Kızılay açıkladı! Türk Kızılay ın vekaletle kurban kesim bedelleri açıklandı!

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYORUZ

Yılmaz, geçen yıl Türkiye dahil 22 ülkede 106 bin hisseyi yurt dışında ihtiyaç sahiplerine taze et olarak ulaştırdıklarını, yurt içinde ise 19 bin 600 hisseyi hem konserve hem de taze et şeklinde deprem bölgesine ulaştırdıklarını ifade etti. Öte yandan, Yılmaz, bu sene kurban organizasyonunda 128 bin hisseyle 3 milyon 800 bin ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini aktararak, bunun 28 bininin yurt içinde kesileceğini, 100 bin kurbanın ise yurt dışı operasyonları için ayrıldığını kaydetti.

Türkiye dahil 21 ülkede yapılacak operasyonda bu sene ayrıca Gazze'ye her seneden farklı ulaşacaklarına söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti: Gazze için devam eden İyilik Gemileri'miz var. Gazze'ye de bir şekilde Kurban Bayramı'nı ulaştıralım diye bir araştırmaya giriştik. Normal şartlarda Gazze'de delegasyonumuz var. Her yıl yerinde kesim yaptığımız bir ülke, ama maalesef bu sene Gazze'den bunu temin etmek mümkün değil. Gazze'ye ulaşımda zaman zaman aksamalar oluyor, en son 6 Mayıs'tan bu yana bütün kapılar kapanmış durumda.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Yurt içinde tüm illerde 1 milyon 300 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kurbanlık fiyatlarında balon!

İl il küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu: Kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!

Kurban Bayramı'nda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı!

 


Geri Dön