27 / 04 / 2024

Kurban Bayramı'nda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı!

Kurban Bayramı'nda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı!

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada bu yıl da Kurban Bayramı'nda vatandaşların küçükbaş kurbanlıklara yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek "Ülke genelinde bu sene 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan kurban edildi." şeklinde konuştu.



TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'ndan aylar önce hazırlıklarını tamamlayan yetiştiricilerin kurban pazarlarında satışlarını yaptıklarına değinerek, bayramın sektöre hareketlilik kazandırdığını söyledi.

Yaptığı açıklamada kurbanlık satışlarının bu bayram için tamamlandığına değinen TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, "Bu yıl da vatandaşlar kurbanlıkta küçükbaşa yoğun ilgi gösterdi. Türkiye genelinde bu yıl 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan kurban edildi. Tam rakamlar henüz netleşmedi fakat geçen yılın altına düşmedik." dedi.

Kurban Bayramı nda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı!

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, açıklamasında bayram öncesinde kurban pazarlarındaki ve küçükbaş hayvan işletmelerindeki hareketliliğe bakarak 3,5 milyon civarında küçükbaş satışı olmasını beklediklerini anımsattı ve "Bu yıl küçükbaş kurbanlıklarda öngördüğümüz satışlara ulaşılamadı. Bunun en büyük nedeni de bayram tatilinin uzun olması. Birçok kişi bayramı tatil bölgelerinde geçirdi. Büyükşehirlerde kurbanlık satışlarında geçen seneye göre azalma görüldü. Başta mega kent İstanbul ve başkent  Ankara  olmak üzere büyükşehirlerimizde kurban kesiminin geçen seneye göre yüzde 20 civarında azalarak beklenilen düzeyde olmadığını görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.


Geri Dön