04 / 05 / 2024

Genel ve ferdi iskan bedelleri

Genel ve ferdi iskan bedelleri

Herhangi bir inşaatın yapımının bitmesi sonucu bağlı bulunduğu belediyeden alınan izin olan iskan; genel ve ferdi iskan olarak karşımıza çıkıyor. İşte genel ve ferdi iskan bedelleri...

İçişleri Bakanlığı 81 ilden 712 personel alacağını duyurdu!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 kentten 712 personel alımı yapılacağını bildirdi. Yapılan duyuru da hangi ilden kaç personel alımı yapılacak ve başvuru genel ve özel şartları neler? 

O belediye memur ve zabıta alımı yapacak! Detaylar ve başvuru tarihleri peş peşe belli oldu!

İzmir Güzelbahçe Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuruya ilişkin genel ve özel başvuru şartları belli olurken, başvuruların 27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında alınacağı öğrenildi.

Kızılay’dan son dakika KPSS şartsız personel alımı! Elinizi çabuk tutun!

Kızılay’ın yayımladığı yeni ilana göre, bünyesinde istihdam etmek amacıyla 3 farklı alanda personel alımı yapılacak. KPSS şartının aranmadığı bu alımlar kapsamında adaylarda bazı genel ve özel şartların arandığı öğrenildi. Peki, Kızılay’a başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Üniversite hastanesine çok sayıda temizlik görevlisi alınacak! Son başvuru tarihi 24 Nisan!

Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi bünyesinde istihdam edilmek üzere 20 Temizlik personeli alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapacak adaylarda 50 KPSS puan şartı arandığı öğrenilirken, başvurulara ilişkin detaylar belli oldu. Peki, genel ve özel koşulları neler? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Toplam 30 memur alımı yapılacak! Memur olmak isteyenler hemen başvurun!

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 30 memur alımı yapacağını duyurdu. Peki, adaylarda aranan genel ve özel şartlar neler? Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar...

Maqam Gayrimenkul Yapı Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maqam Gayrimenkul Yapı Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 600 bin TL sermaye bedeli ile Cihan Duru ve Ferdi Küksar tarafından kuruldu.

Fma Oto Ekspertiz Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fma Oto Ekspertiz Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 350 bin TL sermaye bedeli ile Ayşegül Yılmaz ve Ferdi Çoban ortaklığında kuruldu.

Day House Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Day House Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 2 milyon TL sermaye bedeli ile  Azatkhan Matıkhan ve Ferdi Çiçek tarafından kuruldu.

Birevim Türkiye’nin tasarruf finansı haritasını oluşturuyor!

Birevim, “180 Günde Tasarruf Seferberliği” kapsamında Türkiye’nin “tasarruf finansı” haritasını hazırlıyor. Bu amaçla, Türkiye temsili genel ve şehirler bazlı olmak kaydıyla ayrı ayrı gerçekleştirilen “Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırmaları” projesinde 8 şehri mercek altına al

Fmn Butik Otel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fmn Butik Otel Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Kaya ve Ferdi Bayrak ortaklığında kuruldu.

Çatı sektörü 2019'da iyileştirme projeleriyle büyümeyi hedefliyor!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, "Yeni Ekonomi Programı’nın genel ve sayısal hedefleri, inşaat sektöründe de yavaşlama olacağını gösteriyor. Sektör ağırlıklı olarak 2019 yılında iyileştirme ve renovasyon çalışmaları ile ön plana çıkacak"

Al Mejhar İnşaat Genel İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Mejhar İnşaat Genel İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Maher Alslıman tarafından kuruldu. 

Yazan Internatıonal İnşaat Kargo Genel İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yazan Internatıonal İnşaat Kargo Genel İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayman Abdalfatah tarafından kuruldu. 

Genel ve ferdi iskan bedelleri Haberi

Genel ve ferdi iskan bedelleri

Genel ve ferdi iskan bedelleri!

İskan belgesi, herhangi bir inşaatın yapımının bitmesi sonucu bağlı bulunduğu belediyeden alınan izin olarak tanımlanıyor. Bu izin; "Genel İskan" ve "Ferdi İskan" olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor.


Genel iskan..

Genel iskan belgesi için, yapıyı yapmakla yükümlü olan müteahhitin binayı bitirdikten sonra bağlı bulunduğu belediyeye başvurması gerekiyor. Belediyenin genel iskan vermesi için öncelikle itfaiye müdürlüğünün binanın inşaatına başlamadan önce yapılan ve onaylanan yangın projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığına dair onayını alması gerekir.


Bu projenin içinde yangın merpeninin yönetmeliklere ve projeye uygun olup olmadığı, yangın söndürme cihazlarının yönetmeliklere uygun olup olmadığı gözden geçirlir.


Bunun yanı sıra İl Savunma Müdürlüğünden binanın sığınağının yönetmeliklere uygun olduğuna dair onay alınması gerekiyor. Daha sonra SSK ile ilişiğin kesildiğine dair "Borcu yoktur" şeklinde bir belge...