01 / 05 / 2024

Gezi Park Beyazıt Vakfı

Gezi Park Beyazıt Vakfı

Geçtiğimiz aylarda Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyeti İBB’den alındı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verildi. Av. Kaan Özçelik vakıflara devredilen taşınmazlar konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Burhan Ersoy'dan Ekrem İmamoğlu'na Gezi Parkı yanıtı!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Gezi Parkı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Mahir Polat'tan Gezi Parkı'nın mülkiyetinin değiştirilmesine ilişkin açıklama!

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na verildi. Peki el değiştirme nasıl yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat anlattı...

İBB'den Gezi Parkı açıklaması!

İBB Başkanlığı, Taksim Gezi Parkı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İBB  mülkiyetinden alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt mahalleleri dönüşüyor!

Yıldırım'ın 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçilecek olan kentsel dönüşüm projeleriyle bölgeye depreme dayanıklı yapılar inşa edilecek.

Yunanistan Beyazıt Camii restore edilecek!

Kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılan Yunanistan Dimetoka'daki Beyazıt Camii, aslına uygun olarak en yakın zamanda restore edilecek. Bakan Lidia camide incelemelerde bulundu.

Selahattin Beyazıt'ın yalısı Turgut Yılmaz'a 80.9 milyon TL'ye satıldı!

Galatasaray Kulübü eski başkanı ünlü işadamı Selahattin Beyazıt’ın yalısı “Prenses İkbal Monheim”, icradan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kardeşi ünlü işadamı Turgut Yılmaz’a satıldı. Turgut Yılmaz, yalıya 80 milyon 873 bin lira ödedi.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Beyazıt Kütüphanesi ile World Interior News ödülü aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyon Projesi ile World Interior News Awards 2017’de 'Kamu Yapıları' kategorisinde ödül aldı.

Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi 40 çağdaş yapı arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Mies Van Der Rohe Ödülü 2017'de yüzlerce projeyi geride bıraktı. Tabanlıoğlu, Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi ile 40 çağdaş yapı arasında gösterildi.

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Gezi Park Beyazıt Vakfı Haberi

Gezi Park Beyazıt Vakfı

Geçen Mart'ta Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyeti İBB’den alındı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Taşınmazın devredildiği kurum genel kpasamda bakıldığında Vakıflar Genel Müdürlüğü olsa da, taşınmaz tapuda halihazırda faal olmayan Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'nın oldu.

Peki bu işlemler neye dayanılarak gerçekleştirildi? Taşınmazların faal olmayan bir vakfa devrinin yapılmasının hukuki dayanağı bulunuyor mu? Av. Kaan Özçelik, bu işlemlerin hukuki taraflarına ilişkin bilgiler verdi. 

Av. Kaan Özçelik, “Ülkemizde cumhuriyetin ilanından sonra Osmanlı Hanedanına ait Malvarlığının Tasfiyesine Dair 431 sayılı Kanun’un uygulaması ile hanedan üyelerinin kurduğu vakıflar yoluyla meydana gelen birçok taşınmaz varlığın, hazine adına tescil edildiği bilinmekte. Buna karşılık 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5737 sayılı Vakıflar Kanunu’nun 30. Maddesi ile “Vakıf yoluyla meydana gelip de her ne suretle olursa olsun...