19 / 07 / 2024

Gider Vergileri kanun

Gider Vergileri kanun

6802 Kanun No'lu Gider Vergileri Kanunu, 23 Temmuz 1956 tarihinde 9362 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Gider Vergileri Kanunu kapsamında, hizmet vergileri, özel iletişim vergisi ve şans oyunları vergisi gibi vergiler bulunuyor...

AVM'ler ile perakendecilerin ortak gider sorunu çözülüyor! Kanun teklifine onay çıktı!

AVM'lerde ortak gider tartışmaları durulmuyor. Ancak sorun çözüme kavuşuyor. İşte ayrıntılar...

6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar!

6802 Sayılı Gider Vergileri Kanununun 39 uncu Maddesinin Birinci Fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) Bentlerindeki Oranların Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Deprem vergileri nelere harcandı?

Kamuoyunda “deprem vergileri” olarak bilinen kanun, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin hemen ardından 26 Kasım 1999 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Peki bu vergiler nereye harcandı? Toplanan vergilerle depreme ilişkin neler yapıldı?

Kira geliri vergisinde götürü gider yöntemi tercih edilebilir mi?

Kira geliri olan 1 milyon 982 bin 524 vatandaş 25 Mart’a kadar beyanname verecek. Kira gelirlerinin saptanmasında kanun mükelleflere, “götürü gider yöntemi” ve “gerçek gider yöntemi” sundu. Peki bu yöntemler neleri kapsar? İşte bu yöntemlerin içeriği...

Torba Kanun Tasarısı'nın ilk 12 maddesi kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, "torba kanun tasarısı"nın ilk 12 maddesi kabul edildi.Gayrimenkul sahiplerince yapılan ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamalar doğrudan gider olarak indirilebilecek.

Kira gelir vergisinde götürü gider kalktı mı?

Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nda kira gelir vergisi için de yapılan değişiklikler bulunuyor. Peki, mevcut uygulamada yüzde 25'lik indirime imkan veren götürü gider kalktı mı? İşte yanıtı..

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti!

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve de Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Bazı alacakların 6552 sayılı kanun kapsamında yeniden yapılandırılmasına dair tebliğ!

Bazı alacakların 6552 sayılı kanun kapsamında yeninden yapılandırılmasına dair tebliğ, 11 Aralık 2014 tarihinde 29202 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ kapsamında yer alan esaslar...

İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni onaylayan kanun Resmi Gazete'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'nin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunu onayladı. Sözleşmeyi onaylayan kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

4070 sayılı kanun yürürlükte mi?

16 Şubat 1995 tarihinde kabul edilen 4070 sayılı Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, 19 Şubat 1995 tarihinde 22207 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, 4070 sayılı kanun yürürlükte mi?

Ödenmiş emlak vergileri nasıl geri alınır?

Emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muaf olduğundan habersiz bir şekilde vergi ödeyenlere vergileri iade ediliyor. Peki, ödenmiş emlak vergileri nasıl geri alınır?

Emlak vergileri yapılandırma 2014!

Emlak vergi borcunu ödemeyen kimselere uygulanan faiz cezalarına 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı tanındı. Peki vergi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergileri yapılandırma 2014 işlemleri...

Emlak vergileri uzatıldı mı?

1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayında yapılıyor. Peki 2014 yılı emlak vergileri uzatıldı mı?

Gider Vergileri kanun Haberi

Gider Vergileri kanun

GİDER VERGİLERİ KANUNU!


BİRİNCİ KISIM

İstihsal Vergisi


Madde 1-27-

(3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 61-a maddesiyle kaldırılmıştır.)


İKİNCİ KISIM

Hizmet Vergileri

BİRİNCİ BÖLÜM

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi

I-Mevzu, Vergiyi Doğuran Olay


Madde 28-

(3297 sayılı Kanunun 16'ıncı maddesiyle değişen şekli) Banka ve sigorta şirketlerinin 10/6/1985 tarihli ve 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanununa göre yaptıkları işlemler hariç olmak üzere, her ne şekilde olursa olsun yapmış oldukları bütün muameleler dolayısıyla kendi lehlerine her ne nam ile olursa olsun nakden veya hesaben aldıkları paralar banka ve sigorta muameleleri vergisine tabidir.(1)

(2447 sayılı Kanunun 6'ıncı maddesiyle değişen şekli) Bankerlerin yapmış oldukları banka muamele ve hizmetleri dolayısıyla kendi lehlerine her ne nam ile olursa olsun nakden veya hesaben aldıkları paralar (kendileri veya başkaları hesabına menkul kıymet alıp satmayı, alım - satıma tavassut etmeyi veya...