08 / 05 / 2024

Gideros Camii restorasyonu bitti mi

Gideros Camii restorasyonu bitti mi

Cide ilçesinde bulunan tarihi Gideros Camii restorasyonu tamamlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından İlçe Müftülüğüne yazılan 20 Ağustos tarihli yazı ile caminin ibadete açılmasında bir sakınca olmadığı belirtildi...

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Ayasofya Camii restorasyon için ziyarete kapatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'da restorasyonu devam eden Ayasofya Camii'ni inceledi. Bakan Ersoy'un talimatıyla Ayasofya Camii'nin restorasyonu için ziyarete kapatılacak.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

İznik Ayasofya Camii restorasyonu mecliste!

İznik Ayasofya Camii'nde yapılan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık hatalı restorasyonun düzeltilmesi için çalışma olup olmadığını sordu...

Üsküdar Çinili Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çinili Camii bugün ibadete açıldı...

Sivas Gökmedrese Camii'nin restorasyonu mecliste!

Sivas'ta bulunan tarihi Gökmedrese Camii'nin restorasyonu TBMM'de konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Katran Camii restorasyonu tamamlandı!

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Katran (Alacacı) Cami’nin restorasyonu tamamlanarak, ibadete açıldı.

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası'nın ihalesi Şubat'ta!

İstanbul Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyonu Başkanlığı tarafından yürütülen Cezayirli Hasan Paşa Kışlası ve Camii Restorasyonu kapsamında haziran ayında yıkılan Kasımpaşa'daki Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası aynı yerinde yeniden inşa edilecek.

Sultanahmet Camii'nde minare restorasyonu tamamlandı!

400 yıllık tarihi Sultanahmet Camii'nin minare restorasyonu tamamlandı. Minaresindeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taş sökülerek laboratuvar çalışmaları sonucunda yeniden örüldü. Sökülerek yeniden örülen cami havadan görüntülendi.

Eyüp Arakiyeci Caferağa Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Eyüp'teki Sertarikzade, Hatuniye, Emin Baba, Vezir, Şeyhülislam Mustafa Efendi ve Afife Hatun tekkeleri ve restorasyon çalışmasıyla Zal Mahmud Paşa Camii'nin ardından Arakiyeci Caferağa Camii'nin de restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.

Gideros Camii restorasyonu bitti mi Haberi

Gideros Camii restorasyonu bitti mi
Cide ilçesinde bulunan tarihi Gideros Camii restorasyonu tamamlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından İlçe Müftülüğüne yazılan 20 Ağustos tarihli yazı ile caminin ibadete açılmasında bir sakınca olmadığı belirtildi. 16 eylül 2013 tarihinde sözleşmesi imzalanıp 20 eylül 2013 tarihinde yer teslimi gerçekleştirilen ve bir yıldan kısa bir sürede restorasyon çalışmalarını tamamlayan Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü, çevre düzenlemesi işine de zaman kaybetmeksizin el attı. 


 ÇEVRE DÜZENLE ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR 


 Doğal ve arkeolojik sit alanı olan Gideros Koyu’nda bulunan Gideros Camii çevre düzenlemesi için çalışmalara başlayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün proje hazırlatmakta olduğu öğrenildi. Proje çalışmasının ardından saha sit alanında bulunduğu için proje Anıtlar Kurulu’na onaya gidecek ve Anıtlar Kurulu onayının ardından çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanacak. Milliyet...