06 / 05 / 2024

giresun behramşah cami

giresun behramşah cami

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 25 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Tekirdağ Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediliyor!

Tekirdağ'ın kültür turizmine de önemli katkılar sağlamayı planlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediyor.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 18 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa'daki çivisiz cami yıllara meydan okuyor! 

Bursa İznik'te çivi kullanılmadan çentik yöntemiyle yapılan ahşap cami, yıllara meydan okuyan ihtişamıyla görenleri hayran bırakıyor.

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı!

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temel çalışmaları başladı. Cami yaklaşık 2 bin 200 kişilik olacak ve toplam 72 metrekare kapalı alanı bulunacak.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yüzde 50'si tamam!

Eminönü’ndeki Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yarısı tamamlandı. Camideki çiniler ve ahşaplar tek tek elden geçirilip yerine takılıyor. 

Gazi̇osmanpaşa Belediyesi'nden cami açıklaması!

Gazi̇osmanpaşa Beledi̇ye Başkanlığı: "Çifte Minareli Cami'nin bulunduğu alan şahıs mülkiyetidir ve kamuya ait bir yer değildir" dedi.

TOKİ Giresun Bulancak 342 konut ihalesi bugün!

TOKİ Giresun İli, Bulancak İlçesi 342 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi bugün yapılacak.

Giresun sondaj arama çalışmalarının ÇED toplantısı 2 Ağustos'ta!

Eti Gümüş Şirketi, Giresun İli, Şebinkarahisar İlçesi, Arslanşah Köyü'nde sondaj arama çalışmaları gerçekleştirmek istiyor. Projenin ÇED toplantısı 2 Ağustos'ta yapılacak.

TOKİ Giresun Bulancak 342 konut ihalesi 28 Temmuz'da!

TOKİ Giresun İli, Bulancak İlçesi, 342 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 28 Temmuz 2016 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Ordu Gürgentepe'de 200 yıllık ahşap cami restore edilecek!

Ordu'nun Gürgentepe ilçesindeki tarihi ahşap cami, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore edilerek yeniden ibadete açılacak.

Samsun Kuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı!

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde eski bir mezarlığın ortasında bulunan 14'üncü yüzyıla ait tarihiKuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı. Çivisiz cami 160 bin lira bedelle restore edilecek.

giresun behramşah cami Haberi

giresun behramşah cami

Restorasyon çalışmaları sonrası tarihi dokusu yeniden ortaya çıkarılan Giresun'un taş camileri, tarihi ve kültürel yönden kentin önemli değerleri arasında yer almaya başladı. Giresun Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 11 yılı aşkın süredir yapılan çalışmalar sonucu tescilli 16 tarihi caminin restorasyon çalışmaları sona erdi.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, özellikle yapımından sonraki dönemlerde cepheleri sıvanan camiler, duvarlarındaki sıvaların sökülmesiyle eski tarihi güzelliklerine kavuşturuldu. Restorasyon çalışması yapılan camiler arasında Şebinkarahisar ilçesindeki 835 yıllık Behramşah, 158 yıllık Hacı Hüseyin, 130 yıllık Hacı Miktad ve 123 yıllık Kapu camileri gibi yapılar yer alıyor. Behramşah Camisi Bu yapılar arasında en eski olarak bilinen Behramşah Camisi, 8 asırlık tarihiyle dikkati çekiyor. Beylikler döneminde Mengücek Beyi Muzafferüddin Muhammed tarafından 1184 yılında yaptırılan cami,...