19 / 05 / 2024

giresun imar planlaması

giresun imar planlaması

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yeşil alan konusunda hükümetten destek göremediklerini ifade etti. Aksu Belediye Meclisi’nde, imar eleştirileri üzerine “Bence şehirde bina yapmaya değil, yıkmaya ihtiyaç var." dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

Erdoğan Toprak: İmar affı, felaketlere zemin hazırlar!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Giresun'da yaşanan sel felaketinin bir sebebinin de yapı ruhsatı ve af karşılığı kaçak yapıları yasal hale getiren imar affı olduğunu belirtti.

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır" dedi...

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Giresun Eynesil için imar projesi hazırlanıyor!

Giresun Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, imar projeleri üzerinde yapılan çalışmaları inceledi.

Ümraniye'nin imar sorunu ortadan kalkacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, imar sorunu olan bazı mahallelerin daha güzel bir imar planlamasıyla çehresinin değişeceğini ifade ederek, ''Ümraniye’nin bana göre Kazım Karabekir ve diğer mahalleleri uçacak'' dedi.

Giresun'da 122 bin 700 kişi imar barışından yararlandı!

Giresun'da TOKİ vasıtasıyla 2 bin 452 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışı ile de 122 bin 700 Giresunlunun sıkıntısını çözdüklerini söyledi.

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında imar konuşuldu!

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

TKDK'dan imar barışı çağrısı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, imar barışının girişimciler için bir fırsat olduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu. 

Giresun Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Giresun Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci toplantısında imarla ilgili konular masaya yatırıldı.

giresun imar planlaması Haberi

giresun imar planlaması

 Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, bitişik nizam yapılaşmanın kenti bitirdiğini ifade etti. Aksu Belediye Meclisi’nde, imar eleştirileri üzerine  “Bence şehirde bina yapmaya değil, yıkmaya ihtiyaç var. Plana yönelik eleştiriler olması doğaldır. Doğum Hastanesi’nin taşınması gerçekleştiğinde o alan yeşil alan olarak ayrılabilir. Bunu birlikte başarabiliriz. Yeşil alanları kamusal alanlardan kazanabiliriz ama merkezi hükümetten bu yönde destek göremiyoruz” dedi.


BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Giresun Belediye Meclisi Aralık Ayı 1. Toplantısı Başkan Kerim Aksu Başkanlığında yapıldı. Belediye Meclisi tarafından 3 Eylül 2015 tarih ve 192 sayılı kararı ile imar komisyonuna havale edilen Giresun Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde kalan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planları oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Leyla Bektaş Ayhan,...