27 / 04 / 2024

Giresun Sarayburnu Cami son durum

Giresun Sarayburnu Cami son durum

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Cami'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Mimarisiyle dikkat çeken caminin ömrü için 500 yıl garanti ediliyor.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 25 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirecek.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 18 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı!

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temel çalışmaları başladı. Cami yaklaşık 2 bin 200 kişilik olacak ve toplam 72 metrekare kapalı alanı bulunacak.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

TOKİ Giresun Bulancak 342 konut ihalesi bugün!

TOKİ Giresun İli, Bulancak İlçesi 342 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Giresun Bulancak 342 konut ihalesi 28 Temmuz'da!

TOKİ Giresun İli, Bulancak İlçesi, 342 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 28 Temmuz 2016 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Giresun Sarayburnu Camii hizmete açıldı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Camisi, 29 yılda her şeyiyle tamamlanmasının ardından ilk ramazanı icra ediyor.

Giresun Sarayburnu Cami'nin inşaatı tamamlandı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Cami'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Mimarisiyle dikkat çeken caminin ömrü için 500 yıl garanti ediliyor.

Giresun Sarayburnu Camisi 29 yılda tamamlandı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Camisi'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Sarayburnu Camisi, mimarisiyle dikkati çekiyor.

Giresun Espiye Merkez Cami yenileniyor!

Espiye Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesince ortaklaşa sürdürülen Merkez Cami restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Giresun Sarayburnu Camii'nde sona gelindi!

Giresun Bulancak'ta temeli 28 yıl önce atılan Sarayburnu Camisi'nin inşaatında sona gelindi. Camii'nin inşaatı kuzey ve doğu kapıları takılmasıyla sona erecek.

TOKİ Giresun Merkez 592 konut ihalesi bugün!

TOKİ Giresun ili Merkez ilçesi Aksu ve Küçükköy Mahalleleri 592 adet konut, 2 adet ticaret merkezi, 2 adet cami ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy Mahallesi'nde 592 adet konut satıyor!

TOKİ Giresun ili Merkez ilçesi Aksu ve Küçükköy Mahalleleri 592 adet konut, 2 adet ticaret merkezi, 2 adet cami ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işi ihalesi 15 Nisan'da yapılacak.

Giresun Sarayburnu Cami son durum Haberi

Giresun Sarayburnu Cami son durum

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Cami'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Cami, İnşaatın tamamında taş kullanılması, işçiliği ve belirli bir finansmanının olmaması nedeniyle uzun sürdü. Mimarisiyle dikkat çeken caminin ömrü için 500 yıl garanti ediliyor.


SELÇUKLU VE OSMANLI MİMARİSİ

Sarayburnu Cami ve Külliyatı Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sipahi yaptığı açıklamada “Osmanlı ve Selçuklu mimarisini harmanlayarak ortaya çıkardığımız eser, hamdolsun artık tamamlandı. Selçuklu ve Osmanlı'dan kalma eserlerimiz var, görüyoruz, halen yaşıyor. Bu cami de onlar gibi yaşayacak” dedi. Caminin Karadeniz Sahil Yolu üzerinde olması dolayısıyla turist çektiğini aktaran Sipahi şöyle konuştu: “Muhakkak yoldan geçen uğruyor, öylelerine de şahit oluyoruz ki bir müddet geçtikten sonra aracıyla geri gelip camiye sapanlar, ibadet edenler, fotoğraf...