11 / 01 / 2025

Giresun Sarayburnu Camisi

Giresun Sarayburnu Camisi

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Camisi'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Sarayburnu Camisi, mimarisiyle dikkati çekiyor.

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı!

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temel çalışmaları başladı. Cami yaklaşık 2 bin 200 kişilik olacak ve toplam 72 metrekare kapalı alanı bulunacak.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

Giresun Sarayburnu Camii hizmete açıldı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Camisi, 29 yılda her şeyiyle tamamlanmasının ardından ilk ramazanı icra ediyor.

Giresun Osmaniye Camisi'nin etrafı yenileniyor!

Osmaniye Mahallesi Camii etrafı tamamen yenileniyor. Mahalle sakinlerinin ve görevlilerin Belediye Başkanı Kerim Aksu’dan talep ettiği çalışmada son rötuşların yapıldığı açıklandı.

Giresun Sarayburnu Cami'nin inşaatı tamamlandı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Cami'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Mimarisiyle dikkat çeken caminin ömrü için 500 yıl garanti ediliyor.

Giresun Sarayburnu Camisi 29 yılda tamamlandı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Camisi'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Sarayburnu Camisi, mimarisiyle dikkati çekiyor.

Giresun Sarayburnu Camii'nde sona gelindi!

Giresun Bulancak'ta temeli 28 yıl önce atılan Sarayburnu Camisi'nin inşaatında sona gelindi. Camii'nin inşaatı kuzey ve doğu kapıları takılmasıyla sona erecek.

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldız dökülmüyor. Giresun'da 1816 yılında Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyo

27 yıldır tamamlanamayan Sarayburnu Camisi turizm mekanı oldu!

Yapımı 27 yıldır devam eden, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Giresun'un Bulancak ilçesinde yer alan Sarayburnu Camisi, kentin ziyaret edilen turizm merkezleri arasında yerini aldı.

Görele'de restorasyonu tamamlanan Tarihi Hasanağa Camisi ibadete açıldı!

Giresun’ un Görele ilçesindeki restorasyonu tamamlanan Tarihi Hasanağa Merkez Camisi yeniden ibadete açıldı. Tarihi Hasanağa Merkez Camisi yaklaşık 7 aylık bir restorasyonla yeniden ibadete kazandırıldı...

Siirt'teki Babuldarp Camisi'nin restorasyonu sürüyor!

Siirt'te koruma altına alınan tarihi yapılardan Babuldarp Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor

TOKİ Giresun Çamoluk Konutları ihalesi yarın 14.00'te!

TOKİ tarafından Giresun Çamoluk ilçesinde 89 adet konutun ihalesi yarın saat 14.00'te gerçekleştiriliyor...

Reysaş GYO Giresun Depo Binaları ve arsasının değerleme raporu!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Giresun Tirebolu'daki Depo Binaları ve arsasının değerleme raporunu yayınladı...

Giresun Sarayburnu Camisi Haberi

Giresun Sarayburnu Camisi

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Camisi'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı.


İstanbul Şehzadebaşı Camisi'nin ölçüleri baz alınarak yapımına başlanan caminin bitirilmesi, inşaatın tamamında taş kullanılması, işçiliği ve belirli bir finansmanının olmaması nedeniyle uzun sürdü.


Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan ve kündekari işçiliğiyle yapılan kapılarının bu yılın başında takılmasıyla inşaatı tamamlanan Sarayburnu Camisi, mimarisiyle dikkati çekiyor.


Sarayburnu Camisi ve Külliyatı Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sipahi, 1987'de İstanbul Şehzadebaşı camisinin ölçülerinden ve mimarisinden hareketle inşaata başladıklarını söyledi.


Caminin yapımının kuzey ve batı kapılarının takılmasıyla bu yıl sona erdiğini belirten Sipahi, "Osmanlı ve Selçuklu mimarisini harmanlayarak ortaya çıkardığımız eser, hamdolsun artık tamamlandı. Selçuklu ve Osmanlı'dan kalma eserlerimiz var, görüyoruz, halen yaşıyor. Bu cami de onlar gibi...