04 / 05 / 2024

Giresun Tirebolu imar planı

Giresun Tirebolu imar planı

Giresun Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, yaptığı açıklamada; İller Bankası yetkilileriyle revizyon imar planı için gerekli görüşmelerin yapıldığını söyledi. Başkan Karapıçak, “İlçemizde plansız alan bırakmamak üzere çalışıyoruz” dedi.

Erdoğan Toprak: İmar affı, felaketlere zemin hazırlar!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Giresun'da yaşanan sel felaketinin bir sebebinin de yapı ruhsatı ve af karşılığı kaçak yapıları yasal hale getiren imar affı olduğunu belirtti.

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır" dedi...

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

ÇAYKUR 3’üncü mağazasını Artvin Kemalpaşa’da açıyor!

ÇAYKUR’un 81 ilde 81 mağaza hedefi kapsamında, Rize ve Giresun Tirebolu’an sonra 3’üncü mağazası Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde açmayı planlıyor.

Giresun'da satılık ve kiralık 4 adet gayrimenkul!

Giresun İl Özel İdaresi, Bulancak, Tirebolu ve Merkez'de yer alan gayrimenkuller için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 25 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirecek.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 18 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Giresun'a 274 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Giresun Tirebolu'da 274 yeni konut inşa etmek için düğmeye bastı.

Giresun Eynesil için imar projesi hazırlanıyor!

Giresun Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, imar projeleri üzerinde yapılan çalışmaları inceledi.

Giresun'da 122 bin 700 kişi imar barışından yararlandı!

Giresun'da TOKİ vasıtasıyla 2 bin 452 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışı ile de 122 bin 700 Giresunlunun sıkıntısını çözdüklerini söyledi.

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında imar konuşuldu!

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Reysaş GYO Giresun 2018 gayrimenkul değerleme raporu!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Giresun Bulancak Pazarsuyu ve Tirebolu'da yer alan 2 adet gayrimenkulün 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

TKDK'dan imar barışı çağrısı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, imar barışının girişimciler için bir fırsat olduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu. 

Giresun Tirebolu imar planı Haberi

Giresun Tirebolu imar planı

Giresun Tirebolu Belediyesi'nin daha önceki 1/1000 ölçekli uygulama imar planları, İller Bankası aracılığıyla 1978-1982 ve 1986 yıllarında gerçekleştirilmiş olup Belediye sınırları içindeki Yılgın-Doğancı ve Düzköy’e 2001 yılında nazım ve uygulama imar planı yapılmış ve onaylanmıştı.


Belediye’den yapılan açıklamada; “Bu geçen süre içinde ihtiyaçlara plan değişiklikleri ile yanıt verilmeye çalışıldığını, fakat, yetersiz kalındığını, bununla birlikte planlarımız sayısal olmadığından birçok konuda hizmet üretme aşamasında da yetersiz kaldıklarını” belirttiler. Belediye’nin İller Bankası’na; Tirebolu’nun doğal, kültürel, tarihsel olanaklarını, Arkeolojik sit alanlarını, doğal sit alanlarını, tescilli binalarını ve koruma altına alınmış caddesini  kullanarak turizmin kentte daha da gelişmesini sağlamak için plan çalışmalarına başlanmış, ilçede  revizyon ve ilave imar planı yapılması için başvurmuştur.


Tirebolu’nun turizm sektöründe hak ettiği konuma gelebilmesi, doğal ve tarihi güzelliklerini en iyi şekilde...