04 / 05 / 2024

Giresun Valisi

Giresun Valisi

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın öncülüğünde geçtiğimiz yıl Kulakkaya ve Paşakonağı Yaylası’nda gerçekleştirilen kar festivalinin bu yıl Kümbet’te yapılması planlanıyor. Öte yandan Kulakkaya Yaylası da turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatına sıkı takip!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, SEKA arazisi üzerinde inşaatı süren Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatını inceledi.

Giresun Çotanak Stadı'nın yüzde 75'i tamamlandı!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, inşaatı devam eden Giresun Çotanak Stadı’nı inceledi. Stadın yüzde 75 oranında tamamladığı açıklandı.

Giresun'da imar barışı toplantısı yapıldı!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İmar Barışı kapsamında gerçekleştirilen toplantıda yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşmayla ile ilgili suistimallerin yaşanmaması uyarısı yaptı. 

Giresun Eğribel Tüneli inşaatında son durum!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğullar, Eğribel Tüneli'nin şantiyesinde incelemelerde bulundu. Vali Sarıfakıoğullar tünelin Eğribel için çok önemli olduğunu söyledi.

Giresun Çotanak Arena Stadı'nın yüzde 15'i bitti!

Giresun Valisi Hasan Karahan, bölgede inşaatı süren Giresun Çotanak Arena Stadı ve bin kişilik Olimpik Yüzme Havuzu'nu inceledi. Stadın inşaatının yüzde 15'inin tamamlandığı belirtildi.

Hasan Karahan'dan Giresun'daki inşaatlara inceleme!

Giresun Valisi Hasan Karahan, TOKİ inşaatında ve Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Yurdu'nda incelemelerde bulundu.

Giresun turizmin gözdesi olacak!

Kısa adı TURSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Giresun’da yaşanan turizm hareketliliğini mercek altına aldı. Bölge Başkanı Suat Gürkök, Giresun Valisi Hasan Karahan’ı makamında kabul etti.

Espiye Cezaevi'nin inşaatı 550 günde tamamlanacak!

Giresun Valisi Hasan Karahan, Espiye ilçesinde yapımına başlanan Bölge Cezaevi inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatında 70 kişinin çalıştığı Espiye Cezaevi'nin inşaatı 550 günde tamamlanacak...

Giresun Piraziz'e yapılacak spor salonu arazisini incelendi!

Piraziz’de bir dizi ziyarette bulunan Giresun Valisi Hasan Karahan, ilçeye yapılacak spor salonu arazisini inceledi. Piraziz Kaymakamı Hamit Genç ’le bir süre sohbet ederek ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Giresun Kulakkaya Yaylası turizm merkezi olacak!

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın öncülüğünde geçtiğimiz yıl Kulakkaya ve Paşakonağı Yaylası’nda gerçekleştirilen kar festivalinin bu yıl Kümbet’te yapılması planlanıyor. Öte yandan Kulakkaya Yaylası da turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

Ordu-Giresun Havalimanı turizmi olumlu etkileyecek!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nda yakın zamanda uluslararası uçuşların başlamasıyla Körfez ülkelerinden Ordu’ya turist akını olacağını belirterek, “Ordu turizmde bir marka olacak” dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ekonomisini uçurdu!

Denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ekonomisini uçurdu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu beş ayda 1 milyar yatırım geldiğini belirterek “İlin kaderi değişti. İnsanlar turizm sayesinde dolar yeşiliyle tanışmış olacak” dedi.

Giresun Valisi Haberi

Giresun Valisi

Giresun’da geçen kış sezonu ilki düzenlenen Kar Festivali’nin bu yılda yapılacağı belirtildi. Festivalin bu yıl Kümbet yaylasında yapılması bekleniyor.

Geçen yıl Bulancak Paşakonağı ve Dereli Kulakkaya yaylalarında yapılan Kar Festivali ilimizin kış turizminde de iddialı olduğunu kanıtlamıştı.

İl içinden il dışından vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen festivalin bu yılda gerçekleştirilmesi için yetkililer harekete geçti.

Kar Festivali’ni bu yıl Kümbet yaylasında yapmayı planladıklarını ifade eden Vali Hasan Karahan, Giresun’un her mevsim farklı bir destinasyonuna sahip olduğunu ifade etti.

Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin ilimize büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Vali Karahan, “turizm çeşitliliğini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl ilkini yaptığımız ve beklentilerimizin üzerinde ses getiren kar festivalini bu yılda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İnanıyoruz ki, Giresunlarında sahip çıkmasıyla ilimiz yaz-kış turizmden istenilen payı alacak”...