01 / 05 / 2024

Giresun Zeytinlik Evleri

Giresun Zeytinlik Evleri

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili toplandı.

200 yıllık Giresun Zeytinlik Evleri Rönesans'ın izlerini taşıyor!

Giresun'dan 19. yüzyılda fındık ticareti yapan gemilerle Fransa'nın Marsilya kentinden getirilen malzemeler de kullanılarak inşa edilen Zeytinlik semti evleri, "Rönesans"ın izleri taşıyor.

Zeytinlik Evleri satışta! Yeni proje!

MD İnşaat Yapı tarafından hayata geçirilen Zeytinlik Evleri konut projesi satışa çıktı. 18 katlı rezidans konseptli projede 120 adet konut bulunuyor.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Giresun Zeytinlik semtinin restorasyonunda son aşmaya gelindi!

Giresun’da 19. yüzyılda Avrupa’dan ithal edilen malzemelerle inşa edilen, Rumlar ve Türkler’in yıllarca bir arada yaşadığı Zeytinlik semtinin restorasyonunda sona gelindi. 

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Piraziz Green Park Evleri'nde 375 bin TL'ye!

Giresun Piraziz'de hayata geçirilen Piraziz Green Park Evleri denize 100 metre uzaklıkta bulunuyor. Fiyatların 375 bin TL'den başladığı projede teslimler 2 yıl içinde gerçekleştirilecek.

Giresun'daki iki muhtar evi hizmete açıldı!

Giresun Belediye tarafından yapımı tamamlanan Nizamiye ve Şeyh Keramettin Mahallelerinin Muhtar Evleri hizmete girdi.

TOKİ Giresun Bulancak Evleri'nin inşaatı başladı!

Bulancak Emecen Mevkiinde deniz, havaalanı, liman ve Bulancak Manzaralı bir tepede bulunan Bulancak TOKİ evlerinin inşaatı başladı. Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın çabaları ile Bulancak’a kazandırılan TOKİ evlerinin Emecen mevkiinin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

TOKİ Giresun Güce Evleri fiyatları!

TOKİ Giresun Güce Evleri fiyatları 83 bin 337 TL'den başlıyor. Projede 46 adet daire bulunuyor.

Giresun Güce TOKİ Evleri son başvuru!

Giresun Güce TOKİ Evleri son başvuru 30 Eylül 2016 Cuma günü olarak belirlendi. Projede 240 aya kadar vade sağlanıyor.

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy Evleri başvuruları!

Taksitlerin 802 TL'den başladığı projede 287 adet konut mevcut. İşte TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy Evleri başvuruları...

Giresun Güce TOKİ Evleri başvuruları!

Giresun Güce TOKİ Evleri başvuruları 30 Eylül 2016 tarihinde sona eriyor. Projede 46 daire satışa çıkarıldı.

TOKİ Giresun Güce Evleri başvuru dönemi!

Toplamda 46 dairenin satışa çıkarıldığı projede fiyatlar 83 bin 337 TL'den başlıyor. İşte TOKİ Giresun Güce Evleri başvuru dönemi...

TOKİ Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy başvurusu 2016!

Açık yöntemiyle satışa çıkarılan TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy Evleri'nde toplamda 287 adet daire satışta. İşte TOKİ Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy başvurusu 2016...

Giresun Zeytinlik Evleri Haberi

Giresun Zeytinlik Evleri

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Koordinatörü yardımcı doçent Dr. Gazanfer İltar  ile Zeytinlik semtinde bir araya geldi.


Tüm yönetimin hazır bulunduğu toplantıda Proje içeriği hakkında Görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Ahmet Coşkun yayınladığı değerlendirme açıklamasında şunlara yer verdi, “On yıl önce Giresun Valiliği önderliğinde kurulan Zeytinlik semti ve evlerini koruma derneği, Üç vali ve iki belediye Başkanlığı değişim sürecinde arşive kaldırılan dik sokak sağlıklaştırma Projesinin peşini hiçbir zaman bırakmadı. Tozlu raflardan indirilen ve sürekli gündemde tutmayı Başaran Zeytinlik semti ve evleri koruma derneği yapmış olduğu yüzlerce yazışma ve bunun Yanı sıra projeye dikkat çekmek...