10 / 05 / 2024

Global Finans Merkezleri

Global Finans Merkezleri

İstanbul uluslararası finans liginde hızlı yükseliyor. İstanbul, 2009 yılında Global Finans Merkezleri Endeksinde 72. sırada bulunurken, 2014'te 633 reyting alarak 47. sıraya yükseldi, 2018'de 25. sıraya ulaşması bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi 2022'nin ortasında açılacak!

İFM'nin 2022'nin ortasında faaliyete alınması hedefleniyor. Peki İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükseltecek olan projede neler var? İşte tüm ayrıntılarıyla İstanbul Finans Merkezi...

Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliği sağlandı!

Dünyanın en hızlı büyüyen finans merkezleri arasında yer alan Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliğini kapsayan mutabakat zaptı, Katar Finans Merkezi İdaresi ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi arasında imzalandı.

İstanbul Küresel Finans Merkezleri Endeksi'nde 53'üncü sıraya çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nce, Küresel Finans Merkezleri Endeksi’nde İstanbul'un pozisyonunun Eylül 2019'da 6 sıra birden yükselerek 53'üncü sıraya çıktığı bildirildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne 11 global finans ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, finansman yapısı ile de dünyada beğeni topladı. Proje dünyanın saygın kurumlarından 11 global finans ödülüne sahip oldu.

İstanbul Finans Merkezi 2022'de açılıyor!

2022 yılında açılması planlanan İstanbul Finans Merkezi’nin dünyaya anlatılması için dünyada finans merkezleri sıralamasını yapan firmayla Londra’da anlaşma yapıldı.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi olacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi-Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye konferansına katıldı. Ağbal, İstanbul’u Uluslararası Finans Merkezi yapmayı istediklerini söyledi.

Global Finansal Merkezler Endeksi açıklandı!

Z/Yen’in Global Finansal Merkezler Endeksi’ne göre, İstanbul, finans merkezleri arasında 12 sıra gerileyerek 78. sırada kendine yer buldu

Nurettin Canikli, İstanbul Finans Merkezi'nin temel atma törenine katıldı!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Uluslararası sermaye yeni güvenebileceği finans merkezleri arıyor. Bu sisteme alternatif alabilecek tek bir yer var. Orası da Türkiye ve İstanbul Finans Merkezidir." dedi.

İstanbul, global finans merkezleri listesinde 12 sıra geriledi!

İstanbul, Global Finans Merkezleri Endeksi (Global Financial Center Index-GFCI) listesinde 12 sıra birden geriledi.

Tahincioğlu 3 projesiyle Dubai Cityscape Global 2016'ya katıldı!

Cityscape Global 2016 fuarında Nidakule Ataşehir Batı, Nidakule Finans Merkezi ve Nidapark Kayaşehir projelerini görücüye çıkaran Tahincioğlu uluslararası platformda da yatırımcılarla buluştu.

Finans Merkezleri 5 kritik faktör üzerinden değerlendiriliyor!

Cushman & Wakefield’ın Yönetici Ortağı Tuğra Gönden '’ Finans Merkezlerinde başarılı olmanın 5 kritik faktörü'' konusunu kaleme aldı. İşte, Tuğra Gönden'in yazısı..

Balıkesir Belediyesi Global Real Estate Institute 2015'e katıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, her yıl gayrimenkul yatırımcıları, geliştiricileri ve finansörlerini bir araya getiren ve bu yıl 7'ncisi Türkiye'de gerçekleşen Global Real Estate Institute (GRİ) yatırım toplantısına katıldı.

İstanbul Finans Merkezi ne zaman açılıyor?

İstanbul'u bölgenin ve dünyanın yükselen finans merkezi haline getirme hayali suya düştü. İngiliz araştırma kuruluşu Long Finance tarafından yayımlanan "Küresel Finans Merkezleri Endeksi Mart 2015" raporunda İstanbul ancak 44. sırada yer aldı.

Global Finans Merkezleri Haberi

Global Finans Merkezleri

İstanbul, 2009 yılında Global Finans Merkezleri Endeksinde 72. sırada bulunurken, 2014 yılında 633 reyting alarak 47. sıraya yükseldi, 2018'de 25. sıraya ulaşması bekleniyor. 


Türkiye'nin doğal finans merkezi konumunda olan İstanbul'un bölge finansal kaynaklarının toplanması ve yine bu bölgelere yönlendirilmesi konusunda önemli bir merkez olma potansiyeli bulunuyor.


AA muhabirinin Global Finans Merkezleri verilerinden derlediği bilgiye göre İstanbul, uluslararası finans merkezleri liginde de hızlı bir yükseliş gösteriyor. 


Şehir, 2009 yılında Global Finans Merkezleri Endeksinde 72. sırada bulunurken, 2014 yılında 633 reyting alarak 47. sıraya yükseldi. İstanbul'un 2018 yılında 25. sıraya çıkması bekleniyor.


BIST ve Enerji Borsası şehrin elini güçlendiriyor


İstanbul'un finans merkezi olma yolunda, en önemli itici güçlerden Borsa İstanbul (BIST) da son dönemde önemli yükselişler kaydediyor. BIST 100 endeksi 85 bin seviyesinin üzerinde yer alıyor....