03 / 05 / 2024

Global Liman halka arz talebi onaylandımı

Global Liman halka arz talebi onaylandımı

Global Yatırım Holding'in 7 Mayıs'taki halka arzı iptal edildi. Şirket iptalin nedenini, yeni liman satın alma projelerini özel bir şirket olarak yürütmeye karar vermesi olarak açıkladı.

Dünyaca ünlü şirket 2023'ün sonuna kadar halka arz etmeyi hedefliyor

Konuyla ilgili doğrudan bilgiye sahip bir kaynak Reuters'e verdiği demeçte, Softbank ve Tiger Global destekli ''Ola Electric'', 2023'ün sonuna kadar halka arzı yönetmek için yatırım bankası Goldman Sachs ve yerel banka Kotak'ı atadı. açıklamasını yaptı.

Global Word Liman İşletmeciliği İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Global Word Liman İşletmeciliği İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ulaş Sakyatan tarafından kuruldu.

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Filyos Limanı 2023'te açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın mitinginde halka hitap etti. Erdoğan, "Karadeniz'in ana ihracat merkezi olacak Filyos Limanı'nı 2023 yılında hizmete sunacağız" dedi...

Türkmenbaşı Limanı New York’ta “ENR Best Project Ödülü” kazandı!

Türkmenistan’ı dünya ticaretinde lojistik merkez haline getirecek Uluslararası Türkmenbaşı Limanı; mühendislik, müteahhitlik ve mimari alanda dünyanın en prestijli ödülü olarak gösterilen “Global Best Project” ödülünü almaya hak kazandı. 

Trabzon Limanı'nın halka arzına 600 milyon TL'yi aşkın talep!

Trabzon Limanı'nın 97,7 milyon TL büyüklüğündeki halka arzına 6,3 kat ve 614 milyon TL talep geldi.

Trabzon Limanı borsaya açılan ilk liman olacak!

Albayrak Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Doç. Dr. Ömer Bolat, Trabzon Limanı'nın 2018'in ilk halka arzı olacağını ve liman hizmetleri alanında türünün ilki olacağını söyledi..

Trabzon Limanı halka arz ediliyor!

Albayrak Grubu’nun 2033 yılının sonuna kadar işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı halka arz ediliyor. 

Global Yatırım Holding hissesinin yüzde 34'ünü satıyor!

Global Yatırım Holding, yüzde 34.1 oranındaki hissesini satıyor. Türkiye ve yurtdışında 6 liman işleten firma hissesini Jersey Adası merkezli F.A.B. Partners LP'ye 245 milyon lira karşılığında satacak.

Global Liman, Havana'dan liman alacak!

Global Yatırım Holding’in kruvaziyer liman işletmecisi şirketi Global Liman İşletmeleri, 8 ülkede 14 kruvaziyer limanı işletiyor. Global Liman, Havana’da da liman almak için ihaleye hazırlanıyor.

Global Tower'ın halka arzı ertelendi!

Turkcell'in bağlı ortaklıklarından Global Tower, planlanan halka arz işlemini, piyasaların daha güvenli ve istikrarlı hale gelişine kadar ertelediğini duyurdu.

Global Tower, halka arz fiyat tespit değerlendirme raporu!

Metro Yatırım Mankul Değerler A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada Kule Hizmet ve İşletmecilik A.Ş. Global Tower için hazırlanmış Halka Arz Fiyat Tespit Raporuna ilişkin analist raporu yayınlandı.

Global Tower halka açılacak!

İLETİŞİM operatörü Turkcell’in iştiraki Global Tower’ın halka açılmasına geri sayım başlarken, işlem görmesi beklenen fiyat aralığı belli oldu.

Global Liman halka arz talebi onaylandımı Haberi

Global Liman halka arz talebi onaylandımı

Global Yatırım Holding bağlı ortaklığı Global Liman'ın halka arzında 7 Mayıs'taki halka arzında talebin tahsisatın üzerinde gelmesine karşın; şirketin bundan sonraki yeni liman satın alma projelerini özel bir şirket olarak yürütmesine karar verdiğini, bu nedenle de halka arzın iptal edildiğini duyurdu.


Global Yatırım Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, Global Liman'ın borçlanma piyasalarındaki imkanlarını da gözönüne alarak, stratejik yatırımcılar veya özel sermaye fonları ile işbirliğini değerlendirmeyi planladığı belirtildi.


Açıklamaya göre, Global Liman'ın ek satış dahil 37.66 milyon adet hissesinin halka arzında toplam talep 51 milyon lira ile arz miktarının üzerinde gerçekleşti.


Toplam yabancı yatırımcı talebi yabancı yatırımcılara ayrılan tahsisin önemli miktarda üzerinde oluşurken; yurtiçi kurumsal ve bireysel yatırımcı talebi de kendilerine ayrılan tahsisi karşıladı. Yabancı yatırımcı talebi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (halka arzın...