04 / 05 / 2024

Global Property Price

Global Property Price

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren endeksa.com’un verilerine göre İstanbul’da konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl. İstanbul, geri dönüş süresinde Madrid, Kopenhag ve Brüksel ile aynı seviyede.

Property Quest Global Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Property Quest Global Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Rakıb Bın Walı, Mehmet Samet Sönmez, Muzahıd Hossaın, Safıqul Hasan, Md Omar Faruk ve Rapıqul Hasan Rafı ortaklığında kuruldu.

Property Global Emlak Limited Şirketi kuruldu!

Property Global Emlak Limited Şirketi Esenyurt’ta  400 bin TL sermaye bedeli ile Muhammad Fahad ve Shabana Hameed tarafından kuruldu.

How to Buy Property in Turkey kitapçığı Dubai Cityscape Fuarı'nda dağıtılacak!

How to Buy Property in Turkey kitapçığı ı 2-4 Ekim 2018 tarihleri arasınd Dubai Cityscape Global Fuarı'nda dağıtılacak...

GYODER How to Buy Property in Turkey kitapçığını Dubai'de dağıtacak!

GYODER'in hazırladığı How to Buy Property in Turkey kitapçığı 11-13 Eylül 2017 tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek Cityscape Global Fuarı’nda dağıtılacak.

İstanbul'daki evlerin amorti süresi 10 yıldan 20 yıla çıktı!

Türkiye, uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın yayınladığı ülkelerdeki ev fiyatı artış oranları (Global House Price Index) raporuna göre son 5 yıldır ilk 5'te yer alıyor.

Uluslararası Emlak Ödülleri'nde Global Yatırım ödül aldı!

Bugün açıklanan 2015-1016 Uluslararası Emlak Ödülleri (International Property Awards) sonuçlarına göre Global Yatırım Holding, Van Alışveriş Merkezi projesi ile iki kategoride ulusal ödül kazananların arasında olmaktan gurur duyuyor.

Emlak fiyatları en çok artan ülkeler!

Global Property Guide, 2014'ün son çeyreğinde emlak fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri sıraladı. Türkiye yüzde 16.89 artışla ilk sırada yer alıyor.

Global Property Show Oman Fuarı 18 Şubat'ta başlayacak!

Umman’ ın Tek Uluslararası Gayrimenkul Fuarı olma özelliğini taşıyan Global Property Show Oman , 18 - 21 Şubat 2015’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuarda, yabancıya mülk satışını sağlayan ‘Mütekabiliyet Yasası’ ön plana çıkacak.

Türk gayrimenkul sektörü Umman’da buluşuyor!

Umman’ın tek Uluslararası Gayrimenkul Fuarı olma özelliğini taşıyan 'Global Property Show Oman', 18-21 Şubat 2015'de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Körfez'in en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi olan ülkede, gayrimenkulde gelişim bekleniyor.

Türkiye, konut zammında dünya ikincisi!

Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank’ın Global House Price Index raporuna göre Türkiye, 2014’te dünyada İrlanda’dan sonra konutun en pahalı olduğu ikinci ülke oldu. İşte detaylar...

Gayrimenkul firmaları Global Property Show Oman'da buluşacak!

UMMAN'IN Tek Uluslararası Gayrimenkul Fuarı olma özelliğini taşıyan 'Global Property Show Oman', 18-21 Şubat 2015'de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Sumansa Group tarafından gerçekleştirilecek fuara özellikle yoğun ilgi bekleniyor.

Global Property Show Oman 18 Şubat'ta açılıyor!

Umman’ın Tek Uluslararası Gayrimenkul Fuarı olma özelliğini taşıyan Global Property Show Oman , 18-21 Şubat 2015’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuara özellikle Körfez bölgesi, Mısır, Hindistan, Türkiye ve çeşitli Avrupa ülkelerinden yoğun katılım bek

Türkiye emlak fiyatlarının artışında dünya ikincisi oldu!

Dünyada ekonomik büyümeye yönelik endişeler artsa da bazı ülkelerde emlak fiyatları hız kesmeden yükseliyor. Global Property Guide'ın hazırladığı ve dünyanın önde gelen ekonomilerinin yer aldığı ülke sıralamasına göre Türkiye'nin yeri çok çarpıcı.

Global Property Price Haberi

Global Property Price

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan www.endeksa.com verilerine göre İstanbul’da konutların ortalama brüt alanı 118 m2, ortalama birim fiyatı 4.400 TL/m2, ortalama konut fiyatı 517.000 TL.  Konut satış fiyatı kira getirisi ile karşılaştırıldığında ise İstanbul’da geri dönüş süresinin 21 yıl olduğu görülüyor. İstanbul bu rakam ile tüm dünyada gayrimenkul veri ve analizleri sağlayan Global Property Price’ın raporunda belirttiği Madrid, Kopenhag ve Brüksel geri dönüş süreleri ile aynı seviyede yer alıyor.

İstanbul gayrimenkul yatırımında bir dünya kenti

Global Property Price’ın raporuna göre dünya kenti Roma’da konut yatırımının geri dönüş süresi 42 yıl. Bu oran Japonya’da 38, New York’ta 34, Berlin’de 33, Londra ve Moskova’da ise 31 yıl.  Konut yatırımı açısından bakıldığında İstanbul, geri dönüş süresi 26 yıl olan Paris, 24 yıl...