17 / 05 / 2024

gmsi beyannamesi ne zaman verilir 2014

gmsi beyannamesi ne zaman verilir 2014

GMSİ vergisinin mükelleflerinin vergilerini ödeyebilmeleri için öncelikle beyanda bulunmaları gerekiyor. GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2014? İşte GMSİ vergisi beyannamesi en son ne zaman verilecek?

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Nisan'da sona erecek. Peki kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024!

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri elde edip Mart'ta beyanname vermeyene ceza var! Evi ve iş yeri kirada olanlar bu rakamlara dikkat!

Kira gelir vergisi ve kira beyannamesi konuları Mart ayıyla yeniden gündeme geldi. Peki kira geliri vergisini kimler veriyor? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? İşte tüm ayrıntılar ve merak edilenler... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde! Vergi muafiyeti ve milyonlara yüksek maaş zammı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde üstüne müjde verdi. İşte ayrıntılar..

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilecek?

Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için beyanname dönemi başladı. Peki hisseli konut sahipleri ne yapacak? Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Mistral GYO ilk 9 ayda ne kadarlık gelir elde etti?

Mistral GYO A.Ş. 1 Ocak 2021 - 30 Eylül 2021 dönemine ait gelir tablosu, 2021 yılı 3. dönem kurum geçici vergisi beyannamesi ekinde Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne sunuldu, söz konusu tablo Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmedi. 

Kamu konutları tahsis talep beyannamesi 2021!

Devlete bağlı bir kurum müdürlüğüne bağlı kamu çalışanları, devletin kamu konutları için kurumlara bir dilekçe ile başvuru yapılabiliyor. İşte kamu konutları tahsis talep beyannamesi 2021...

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Peki kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021? Kira geliri olanlar bu yıl ne kadar ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Çimbeton Hazırbeton 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Çimbeton Hazırbeton'un 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulan gelir tablosu yayınlandı.

gmsi beyannamesi ne zaman verilir 2014 Haberi

gmsi beyannamesi ne zaman verilir 2014

GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2014?

GMSİ vergisinin mükelleflerinin vergilerini ödeyebilmeleri için öncelikle beyanda bulunmaları gerekiyor. Bu beyan ilgili vergi dairesine giderek yapılabildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.


GMSİ vergisi için beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri tarafından veriliyor. Kira istisna bedeli altında gelir elde edenlerin kira beyannamesi vermelerine gerek olmadığı gibi, vergi ödemesi de gerekmiyor. 


GMSİ beyannamesi için istisna sınırı mesken ve işyerleri için ayrı ayrı tespit ediliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2014 Kira Gelir Vergisi Rehberine göre beyannameler için istisna tutarı şu şekilde açıklanıyor:


Konutlar için istisna bedeli:

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, GMSİ vergisinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyeri için istisna...