30 / 04 / 2024

GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2014?

GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2014?

GMSİ vergisinin mükelleflerinin vergilerini ödeyebilmeleri için öncelikle beyanda bulunmaları gerekiyor. GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2014? İşte GMSİ vergisi beyannamesi en son ne zaman verilecek?



GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2014?

GMSİ vergisinin mükelleflerinin vergilerini ödeyebilmeleri için öncelikle beyanda bulunmaları gerekiyor. Bu beyan ilgili vergi dairesine giderek yapılabildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.


GMSİ vergisi için beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri tarafından veriliyor. Kira istisna bedeli altında gelir elde edenlerin kira beyannamesi vermelerine gerek olmadığı gibi, vergi ödemesi de gerekmiyor. 


GMSİ beyannamesi için istisna sınırı mesken ve işyerleri için ayrı ayrı tespit ediliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2014 Kira Gelir Vergisi Rehberine göre beyannameler için istisna tutarı şu şekilde açıklanıyor:


Konutlar için istisna bedeli:

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, GMSİ vergisinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyeri için istisna bedeli:

2013 yılı boyunca elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 26.000 TL tutarı aşmaması durumunda, yine kişiler kira gelir vergisinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


GMSİ beyannamesi verme süresi 2014:

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, GMSİ vergisi için belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler vergi ödeyecek. Vergi beyanlarının en son 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Buna göre vergi mükelleflerinin beyanname için 11 günleri daha bulunuyor.


GMSİ nasıl hesaplanır?



Geri Dön