06 / 05 / 2024

gmsi beyannamesi 2014

gmsi beyannamesi 2014

GMSİ vergisinin mükelleflerinin vergilerini ödeyebilmeleri için öncelikle beyanda bulunmaları gerekiyor. GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2014? İşte GMSİ vergisi beyannamesi en son ne zaman verilecek?

GMSİ beyanname verme süresi 2014!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Gayrimenkul sermaye iradı için beyanname verilmesi gerekli. İşte GMSİ beyanname verme süresi 2014...

Yayla Enerji 2014 gelir tablosunu yayınladı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Turizm A.Ş. 01.01.2014 - 31.12.2014 dönemine ilişkin olarak vermiş olduğu Kurumlar Vergisi Beyannamesi ekinde yer alan mali tabloları yayınladı.

Emlak Konut GYO Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 01.01.2014 - 31.12.2014 hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi'ni Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Kira beyannamesi için son gün bugün!

Kira beyannamesi; 2014 yılında kiraya verilerek meskenlerde 3.300 TL'den, işyerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde edenler tarafından veriliyor. Hala beyan vermemiş mükelleflerin kira beyannamesi için son gün bugün..

Kira beyannamesi onaylama süreci!

2014 yılında kira geliri elde eden vatandaşlar, vergi dairesine uğramadan kira beyannamelerini önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi üzerinden verebiliyor. Peki, kira beyannamesi onaylama süreci nasıl işler?

Yıllık gelir vergisi beyannamesi son günü 31 Mart!

Gerçek kişilerin 2014 yılında elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazançlar için öncelikle beyanname veriyor. Yıllık gelir vergisi beyannamesi son günü 31 Mart olup mesai bitimine kadar beyanların verilmesi gerekiyor...

GMSİ pişmanlık beyannamesi 2015!

Kira gelir vergisinde 31 Mart'a kadar olan beyanname süresini kaçıran mükellefler, GMSİ pişmanlık beyannamesi ile beyanlarını verilebiliyor. İşte GMSİ pişmanlık beyannamesi 2015...

Süresinden sonra verilen GMSİ beyannamesi!

25 Mart'a kadar verilmesi gereken beyannameler yapılan düzenleme ile 31 Mart'a kadar verilebiliyor. Peki bu sürenin kaçırılması durumunda ne olur? Süresinden sonra verilen GMSİ beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi son günü 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı vergisi, 2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler tarafından 2015 yılında ödeniyor. Peki, beyana dayalı vergi olan gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi son günü 2015 ne zaman?

Ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, beyanname vererek kira gelir vergisi ödemek ile yükümlü oluyor. Peki, ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

Ev beyannamesi nereye verilir?

2014 yılı içerisinde evini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki vergi için ev beyannamesi nereye verilir?

Kira beyannamesi için son 3 gün!

2014 yılı içerisinde taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2015 yılında Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi mükellefi oluyor. Beyana dayalı vergide kira beyannamesi için son 3 gün bulunuyor..

Kira beyannamesi için son 5 gün!

2014 yılı içerisinde taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi mükellefleri öncelikle beyanname veriyor.Kira beyannamesi için son 5 gün bulunuyor...

2014 yılı gelirlerine uygulanacak vergi tarifesi!

Gerçek kişilerin 2014 yılında elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazanç ve iratlar için, Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi vererek vergi ödemeleri gerekiyor. İşte 2014 yılı gelirlerine uygulanacak vergi tarifesi...

gmsi beyannamesi 2014 Haberi

gmsi beyannamesi 2014

GMSİ beyannamesi ne zaman verilir 2014?

GMSİ vergisinin mükelleflerinin vergilerini ödeyebilmeleri için öncelikle beyanda bulunmaları gerekiyor. Bu beyan ilgili vergi dairesine giderek yapılabildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.


GMSİ vergisi için beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri tarafından veriliyor. Kira istisna bedeli altında gelir elde edenlerin kira beyannamesi vermelerine gerek olmadığı gibi, vergi ödemesi de gerekmiyor. 


GMSİ beyannamesi için istisna sınırı mesken ve işyerleri için ayrı ayrı tespit ediliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2014 Kira Gelir Vergisi Rehberine göre beyannameler için istisna tutarı şu şekilde açıklanıyor:


Konutlar için istisna bedeli:

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, GMSİ vergisinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyeri için istisna...