27 / 04 / 2024

Ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

Ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, beyanname vererek kira gelir vergisi ödemek ile yükümlü oluyor. Peki, ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?



Ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, kira gelir vergisi ödemek ile yükümlü oluyor.


Vergilendirme kıstası olarak her sene istisna bedeli belileniyor. İstisnadan düşük geliri olan kimseler vergi için beyanname vermiyor.


Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2014 yılı için 3.300 TL) aşanlar yıllık beyanname vermekle mükellef oluyor. Bu bedelin altında gelir elde edenler, vergiden muaf oluyor. 


Peki, 3.300 TL'den yüksek gelir elde edilmesine rağmen kira gelir vergisi için beyanname verilmezse ne olur? Ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?


Ev beyannamesi vermemenin cezası 2015..

Konutlardan elde edilen kira gelirleri 1 MART - 31 MART 2015 tarihleri arasında beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamaz. 


Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kirası gelirlerini, süresinden sonra verilen beyanname ile beyan edenler söz konusu istisnadan yararlanabilirler.


Ev beyannamesi nereye verilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön