10 / 05 / 2024

ev beyannamesi vermemenin cezası 2015

ev beyannamesi vermemenin cezası 2015

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, beyanname vererek kira gelir vergisi ödemek ile yükümlü oluyor. Peki, ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan 2024 tarihinde sona ermesi beklenen başvurular 5 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. 

Kira geliri elde edenler için şimdi açıklandı: Kira gelir beyannamesinde bunlara dikkat! Kira beyannamesi verme 2024!

Ev sahipleri kira beyannamesi verme ile ilgili detayları merakla araştırıyor. İşte kiraların gerçek gider yöntemi ile beyanında idari yaklaşımlar ve konuyla ilgili alınan kararlar...

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Ev sahipleri ile kiracıların beyanları karşılaştırılıyor: Kira geliri beyanında dijital doğrulama dönemi!

Yıllık kira geliri 33 bin TL'den daha fazla olan ev sahipleri kira beyannamesi veriyor. Peki mercek altına alınan kira beyanlarında nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Primin üçte birini devlet karşılanacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi'yle ev hanımlarına emeklilik müjdesini verdi. Peki, kimler emeklilik fırsatı elde edecek? İşte detaylar...

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Gelir vergi beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında ev ve işyerlerinde kira geliri elde edenler için daha önce 25 Mart olarak belirlenen gelir vergi beyannamelerinde tanınan süre 1 Nisan'a uzatılmıştı. Peki, gelir vergi beyannamesi için son gün ne zaman? Vergi ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018!

Yeni gayrimenkul satın alan malikin emlak vergisi sorumluluğu ise satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene oluyor. Sene sonuna kadar beyanname veriliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? İşte emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018..

Yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir?

Yeni ev alan kimselerin vergi sorumluluğunu üstlerine alabilmeleri için beyananme vermeleri gerekiyor. Peki, yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün!

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. 25 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

ev beyannamesi vermemenin cezası 2015 Haberi

ev beyannamesi vermemenin cezası 2015

Ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, kira gelir vergisi ödemek ile yükümlü oluyor.


Vergilendirme kıstası olarak her sene istisna bedeli belileniyor. İstisnadan düşük geliri olan kimseler vergi için beyanname vermiyor.


Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2014 yılı için 3.300 TL) aşanlar yıllık beyanname vermekle mükellef oluyor. Bu bedelin altında gelir elde edenler, vergiden muaf oluyor. 


Peki, 3.300 TL'den yüksek gelir elde edilmesine rağmen kira gelir vergisi için beyanname verilmezse ne olur? Ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?


Ev beyannamesi vermemenin cezası 2015..

Konutlardan elde edilen kira gelirleri 1 MART - 31 MART 2015 tarihleri arasında beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik...